Directoarea Circului Globus din Capitală, DEMISĂ după decizia de incompatibilitate

Directoarea Circului Globus din Capitală a fost demisă după deciza de incompatibilitate. Brânduşa Novac a fost condamnată de magistraţii de la instanţa supremă la şase luni de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată de conflict de interese.

20 nov. 2014, 08:09
Directoarea Circului Globus din Capitală, DEMISĂ după decizia de incompatibilitate

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a decis să o demită din funcţia de director al Circului Globus pe Brânduşa Novac, după ce aceasta a fost condamnată pentru conflict de interese, potrivit România TV.

O anchetă a Agenţiei Naţionale de Integritate a arătat că directoarea, care în ultima perioadă era suspendată din funcţie, îşi întregea veniturile din banii statului. Brânduşa Novac şi-a acordat, atât direct, cât şi prin firma unde era asociată, mai multe contracte pentru servicii artistice a căror valoare depăşeşte un milion de lei. Culmea, directoarea se plângea că face muncă benevolă pentru circ.

„Am scris scenarii la enorm de multe spectacole şi am făcut regia gratis, pentru că având poziţia şi de manager mă uitam în hârtii şi vedeam că n-am bani să-mi dau pentru munca mea şi nu-mi dădeam„, a declarat Brânduşa Novac.

În trecut, conducerea Circului Globus a fost acuzată pentru moartea a doi tigri. În prezent, multe dintre animale nu mai sunt folosite în spectacolele, asta deşi se primesc bani pentru îngrijirea lor. Cel care ar trbui să le îngrijească şi să le dreseze este Eugen Cârneanu, fostul soţ al Brânduşei Novac.

Magistraţii de la instanţa supremă au condamnat-o pe directoarea circului de stat la şase luni de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată de conflict de interese. Brânduşa Novac deţinea funcţia de director-manager al circului din anul 2008.