DOLIU în muzica populară. CUNOSCUTA cântăreaţă Angela Moldovan A MURIT – VIDEO

Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Angela Moldovan a murit, duminică, în jurul prânzului.

RomaniaTV.net
13 oct. 2013, 10:22
DOLIU în muzica populară. CUNOSCUTA cântăreaţă Angela Moldovan A MURIT – VIDEO

Angela Moldovan s-a stins din viaţă la 86 de ani.

Născută pe 19 septembrie 1927, la Chişinău, Angela Moldovan a crescut în România, unde s-a mutat împreună cu familia, la Târgu Mureş. Ulterior, ea a mai locuit la Timişaora şi Suceava, unde a şi terminat studiile liceale.

A studiat Conservatorul la Cluj, iar în 1950 a debutat pe scena Operei din Cluj-Napoca, unde a activat până în 1954. Din repertoriul său de cântăreaţă de operă fac parte „Nunta lui Figaro”, „Rigoletto” sau „Hansel şi Gretel”.

CITEŞTE ŞI: DRAMĂ în lumea muzicii populare: O celebră cântăreaţă, găsită MOARTĂ în casă

Din 1953 a fost solistă a Ansamblului „Barbu Lăutaru”, iar ulterior a cântat în Ansamblul „Ciocârlia”.

Totuşi, Angela Moldovan este cunoscută publicului în special datorită carierei sale în muzica populară, domeniu în care a debutat în anii ’60, cu melodia „La Oglindă”, pe versuri de George Coşbuc”. Poate cea mai cunoscută melodie a sa este „Mi-am făcut bundiţă nouă”, pe care o învăţase de la bunica sa din Basarabia.

Angela Moldovan a avut şi o scurtă experienţă ca actriţă, jucând rolul bunicii în filmul „Veronica”.

Iată una dintre ultimele apariţii pe scenă ale Angelei Moldovan:

 

Cântăreaţa a primit de-a lungul vieţii mai multe premii, dar şi Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler, de la preşedintele Ion Iliescu.

Dispariţia Angelei Moldovan este a treia veste tragică dinspre muzica populară, după ce în ultimele două săptămâni şi-au mai pierdut viaţa Rela Lucan, găsită moartă în baia din locuinţa sa, şi Ramona Fabian, decedată într-un accident rutier.