Dorin Lazăr Maior a vrut să scape de închisoare în schimbul unei vile şi a unei afaceri de 100.000 de euro pe an

Fostul deputat PSD Dorin Lazăr Maior, condamnat în dosarul Romexterra, a oferit în schimbul libertăţii sale o vilă şi o afacere de 100.000 de euro pe an.

06 iul. 2016, 07:48
Dorin Lazăr Maior a vrut să scape de închisoare în schimbul unei vile şi a unei afaceri de 100.000 de euro pe an

Fostul deputat Dorin Lazăr Maior a fugit în Dubai înainte de a se da sentinţa definitivă în dosarul în care era acuzat, iar prin intermediul unui apropiat a intrat in contact cu Horia Lascu, cel despre care stia ca are o puternica influenta in justitie.

Citeşte şi: Mandatul de arestare a lui Dorin Lazăr Maior, confirmat de Curtea de Apel Braşov

In urma serviciilor prestate Lascu urma sa primeasca o vila la Predeal şi o afacere cu fier vechi cu un profit de 100.000 de euro pe an, transmite România TV.
 
Citeşte şi: Soţia unui fost deputat PSD, dat în urmărire internaţională, ARESTATĂ preventiv
 
La data de 27 noiembrie 2013, Biroul Național Interpol București a dispus urmărirea internațională, în vederea arestării, a lui Dorin Lazăr Maior, în vârstă de 56 de ani, din Sighișoara, județul Mureș, în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Târgu Mureș, pentru săvârșirea a trei de infracțiuni de șantaj, toate acestea fiind comise în perioada noiembrie-decembrie 2006.

„Astfel, împreună cu un alt bărbat sau prin intermediul altor persoane, a exercitat acte de constrângere, prin amenințări cu acte de violență sau cu darea în vileag a unor infracțiuni comise în legătură cu acordarea nelegală a unor credite de către o unitate bancară, asupra a trei părți vătămate, în scopul dobândirii în mod injust a sumei de 2.000.000 de lei. Pentru comiterea acestor infracțiuni, cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă de șapte ani închisoare”, se arată în comunicat.

Ulterior, Judecătoria Sibiu a emis un nou mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru comiterea infracțiunii de ultraj, în sensul că, la data de 6 aprilie 2012, Lazăr a amenințat cu moartea un reprezentant al unei instituții publice din județul Brașov.

Pe 14 decembrie 2015, urmărirea internațională a fost extinsă în baza mandatului de arestare preventivă emis de Curtea de Apel Brașov, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la cumpărare de influență, în sensul că a sprijinit un bărbat în activitatea infracțională, prin care acesta din urmă a intenționat cumpărarea de influență a unor magistrați care judecau cauza în care fusese condamnat.

De asemenea, Tribunalul Brașov a emis un nou mandat de executare a pedepsei cu închisoarea față de Lazăr Maior, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, fiind condamnat la o pedeapsă de șase ani închisoare.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie 2007 — aprilie 2008, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Brașov, s-a sustras de la plata taxelor și impozitelor datorate statului, prejudiciul adus fiind de aproape 470.000 de lei.

În urma colaborării cu Serviciul de Investigații Criminale din cadrul DGPMB, a fost continuată colaborarea cu corespondenții Biroului Interpol Abu Dhabi, fapt ce a dus la depistarea persoanei urmărite, menționează IGPR.