Dragnea despre remanierea lui Toader: Tăriceanu spune să rămână, Iohannis-să plece. Suntem într-o mare dilemă

Președintele PSD, Liviu Dragnea, contre cu Călin Popescu Tăriceanu și Tudorel Toader.

26 oct. 2018, 15:27
Dragnea despre remanierea lui Toader: Tăriceanu spune să rămână, Iohannis-să plece. Suntem într-o mare dilemă

Dragnea a fost întrebat în legătură cu una dintre postările lui Tudorel Toader, în care acesta spunea că proiectul de lege pentru modificarea Codurilor penale a fost elaborat de MJ în limitele deciziilor Curţii Constituţionale şi directivelor Uniunii Europene, dar că a fost apoi modificat de Parlament.

„Dacă și dl Tudorel Toader ne ceartă, înseamnă că mai e încă unul pe listă, deci să se așeze la rând”, a spus Dragnea. 

Toader a spus că Ministerul Justiției a elaborat proiectul codurilor penale în limitele deciziilor CCR și directivelor UE, dar acesta a fost modificat de Parlament și din acest motiv a dost declarat neconstituțional în multe articole de CCR.

Dragnea l-a pus la punct și pe Călin Popescu Tăriceanu, după ce liderul ALDE a declarat că Toader trebuie să rămână în Guvern. Dragnea a făcut o aluzie la o apropiere a lui Tăriceanu de Klaus Iohannis, după consultările de la Cotroceni.

„Trebuie să cântărim. Domnul Tăriceanu spune să rămână neapărat domnul Toader. Domnul Iohannis spune să plece domnul Toader. Suntem într-o mare dilemă. E vorba de două personalități pregnante din politica românească și PSD trebuie să cântărească. Nu, nu (nu am citit postarea lui Tudorel Toader despre codurile penale -n.r.), eu nu citesc postările nimănui. Dacă și domnul Tudorel Toader ne ceartă, înseamnă că mai e încă unul pe listă. Deci să se așeze la rând.”, a spus Liviu Dragnea.