Durerile de călcâie: cum apar şi cum se tratează

Dacă stai toată ziua pe tocuri și te confrunți cu dureri resimțite mai ales la nivelul călcâielor atunci ai nevoie de o schimbare.

22 sept. 2017, 07:01
Durerile de călcâie: cum apar şi cum se tratează

Când ai de a face cu durerea de călcâie, cel mai probabil este vorba despre inflamația unui ligament cunoscut sub denumirea de fascia plantară. Acesta unește călcâiul cu degetele formând astfel arcul piciorului.

Cele mai frecvente cauze ce duc la instalarea simptomului denumit fasceită plantară se datorează surplusului de kilograme sau a mișcărilor incorect efectuate și repetate.

În plus, dacă ești în perioada de sarcină, aceste dureri de la nivelul călcâielor sunt absolut firești mai ales dacă stai toată ziua în picioare, acestea se pot umfla mai ales datorită retenției de apă.

Când trebuie mers la medic?

În cazul în care pe lângă senzația de durere te confrunți și cu sezoane febrile, înroșirea tegumentului, senzația de amorțeală sau căldură la nivelul călcâiului atunci nu ezita să apelezi la medicul specialist.

Obișnuiește-te să parctici exerciții de intindere ori de câte ori ai ocazia, acestea te vor ajuta să eliberezi tensiunea acumulată în corp mai ales cea de la nivelul tălpilor, poți să aplici din când în când și o cremă cu efect antinflamator sau să apelezi la compresele cald-rece.

Când stai pe scaun la birou, pune picior peste picior și rage vârful piciorului ridicat către tine pentru a întinde astfel zona și menține 10 secunde apoi revino în poziția inițială. Poți să faci câte 10 repetări cu fiecare picior, a doua zi vei observa diferența.

O altă variantă pentru a relaxa zona cu pricina când ești la birou este să te descalți și să rulezi o sticlă sub talpă spre înaiante și spre înapoi, efectul relaxant nu va întârzia să apară.

Cum previi aceste dureri

Unul dintre cele mai importante aspecte este că trebuie să faci mișcare constant și să fii atent la postura ta.

Nu trebuie să uiți sub nici o formă să faci câteva minute de încălzire înainte de orice activitate mai ales înainte de o oră de sport și să eviți oscilația prea mare de greutate.

Orice kilogram în plus reprezintă o sarcină mai mare pentru articulațiile și talpa plantară. Astfel sportul te va ajuta să ții greutatea sub control, să eviți apariția tensiunilor musculare și tei bucura de un corp tonifiat și o greutate constantă.

Renunță la încălțămintea incomodă

Optează pentru o încălțăminte comodă cu talpa mai groasă și eventual flexibilă, evită să parcurgi distanțe mari pe tocuri foarte înalte sau mersul în picioarele goale.

Nu sări sub nici o formă peste orele de odihnă, mai ales când îți simți picioarele obosite nu ezita să faci o pauză și eventual să le menții câteva minute bune mai sus decât poziția corpului.

Și masajul să știi că ajută, acționează asupra circulației sangvine și limfatice și ajută să te relaxezi și să te deconectezi.

Află care sunt cele mai eficiente exerciții pentru picioare AICI