Echipa feminină a României, fără Larisa Iordache la Europenele de la Berna

Gimnasta Larisa Iordache nu va participa la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Berna (Elveția), care vor avea loc în perioada 1-5 iunie, potrivit site-ului Federației Române de Gimnastică.

03 mai 2016, 18:59
Echipa feminină a României, fără Larisa Iordache la Europenele de la Berna

Larisa Iordache, cvintuplă campioană europeană, s-a accidentat la mână la începutul lunii martie și a suferit o intervenție chirurgicală la Viena care a scos-o din cărți pentru turneul preolimpic de la Rio de Janeiro. Iordache și-a început antrenamentele abia în data de 25 aprilie, iar colectivul tehnic a decis să nu riște includerea sa în lotul pentru Europene.

Fără Iordache, echipa feminină a României a ratat calificarea în concursul pe echipe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde țara noastră va avea, totuși, o reprezentantă la individual, care va fi aleasă dintre Larisa Iordache și Cătălina Ponor.

La senioare, România va fi reprezentată de Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Maria Holbură și Dora Vulcan, conform listelor nominale dezvăluite de FRG, delegația fiind completată de antrenorii Lucian Sandu și Adela Popa, șeful delegației va fi Adrian Stoica, președintele FRG, în timp ce fosta gimnastă Andreea Răducan va îndeplini în premieră funcția de team manager.

Lotul junioarelor este format din Alisia Botnariu, Ioana Crișan, Olivia Cîmpian, Denisa Golgotă și Carmen Ghiciuc, antrenori fiind Nicolae Forminte și Liliana Cosma.

La competiție se vor alinia 138 de senioare din 35 de țari, respectiv 128 de junioare din 32 de țări.

FRG precizează că pot surveni modificări în loturi cu 24 de ore înaintea competiției.

Citeşte şi Preşedintele FR de Gimnastică: Fără Larisa Iordache pierdem trei puncte pentru echipă