ELENA UDREA, audiată la DNA

Elena Udrea s-a prezentat, vineri dupa-amiaza, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Udrea nu a dat declaratii jurnalistilor la sosirea la sediul DNA si nu se stie in ce dosar este audiata.

26 feb. 2016, 14:46
ELENA UDREA, audiată la DNA
Elena Udreas-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție (DNA), fără să fie însoțită de un avocat.

Numele Elenei Udrea apare în mai multe dosare instrumentate de procurorii DNA. Ea a fost arestată pentru 30 de zile în luna februarie 2015. Atunci a trimis-o după gratii denunţul lui Dinu Pescariu în Dosarul Microsoft, potrivit căruia Udrea ar fi luat 500.000 de euro, în diferite tranşe, cu promisiunea că va rezolva o problemă în justiţie.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata in dosarul Gala Bute pentru trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa de folosire a unor documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

De asemenea, Udrea este urmarita penal de procurorii DNA in doua dosare de coruptie: dosarul Microsoft, in care este acuzata de spalare de bani si fals in declaratii de avere, si dosarul privind creditul contractat de fostul ministru la BRD, in aceeasi cauza fiind pus sub acuzare si Sorin Popa, fost vicepresedinte al bancii.