DNA a primit avizele Parlamentului în cazul Elenei Udrea: Nu m-au invitat încă la audieri

Procurorii DNA aşteaptă publicarea deciziei în Monitorul Oficial ca s-o cheme pe Elena Udrea la audieri și ar putea să o și rețină. Între timp DNA a primit joi documentele oficiale referitoare la hotărârile Parlamentului privind încuviinţarea urmăririi penale şi a reţinerii, dar şi respingerea arestării preventive în cazul fostului ministru Elena Udrea, urmând ca aceasta să fie citată pentru a se prezenta la DNA, potrivit unor surse judiciare. Cel mai probabil, aceasta nu va fi citată joi. Fosta şefă PMP a declarat joi la România TV că nu a fost încă citată de DNA.

RomaniaTV.net
29 oct. 2015, 09:32
DNA a primit avizele Parlamentului în cazul Elenei Udrea: Nu m-au invitat încă la audieri

„Nu m-au invitat până la această oră la sediul DNA. Probabil după ce ajung avizele o să-mi facă citaţie ca să fiu audiată”, a declarat Elena Udrea la România TV.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, despre votul în cazul Elenei Udrea: Nu a fost o CONFUZIE. Majorităţii i s-a părut prea mult

Fosta şefă PMP a precizat că nu a vorbit cu Traian Băsescu după votul în plenul Camerei Deputaţilor.

„Nu am discutat aseară cu fostul preşedinte pentru că eu nu stau să discut cu acesta fiecare ora ce trece din zi ce mi se întampla mie. A fost o discuţie anterioară votului de ieri şi cam atât. Eu nu ma coordonez cu preşedintele in declaraţii. A fost o întâmplare”, a adăugat Udrea la „romaniatv#.

Totodată, fosta şefă PMP a precizat că toate dosare mari de azi se bazează pe denunţuri care nu pot fi probate.

„Aproape toate dosarele mari sunt pornite azi de la oameni care au fost prinşi luând mită şi pentru a scăpa, în înţelegere cu procurorii, au denunţat pe cei deasupra lor. (…) Este o lacună a legii pe care însuşi grupul de luptăa statelor europene împotriva corupţiei o constată în România şi anume aceea că nepedepsindu-se denunţătorul, permiţându-se ca denunţul să se facă şi la 10 ani de ani de la momentul presupus al săvârşirii unei fapte dă naştere unor avalanşe de denunţuri, delaţiuni mincinoase care nu pot fi probate, care au drept consecinţă arestări preventive şi constituirea de dosare penale”, a mai spus Elena Udrea.

„Dacă aş fi fost la prima cerere să zicem că puteau avea dorinţa de a se face o arestare preventivă. În cazul meu puteau să aibă convingerea că cererea e întemeiată, dar erau puşi să voteze a treia oară în doar câteva luni, daca scădem vacanţa parlamentară, ei trebuiau să voteze în 5 luni arestarea mea preventivă pentru a treia oară. Şi pentru adversarii mei politici cei mai înverşunaţi din Parlament, asta sună ca naiba” a adăugat Udrea la România TV.

Întrebată despre declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia „probabil şi majorităţii parlamentare i s-a părut foarte mult” să voteze încă o cerere de arestare, Elena Udrea a precizat:

„În principiu sunt de acord cu ce spune Traian Băsescu. Nu cred că a contat faptul că sunt femeie, cum n-a contat la primele două cereri de arestare când au stat până la 2 noaptea să voteze. Cred că au înţeles deja, cu toată simpatia şi antipatia, ei ca şi colegi de Parlament, că este prea mult şi că este un abuz. (…) Cred că este un mesaj că de acum încolo vor avea curaj să facă ceea ce le permite şi îi obligă Constituţia să apere democraţia”, a menţionat fosta şefă PMP.

Plenul Camerei Deputaţilor a admis, miercuri, cererea privind reţinerea şi a respins arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea.  Încuviinţarea reţinerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor cu 123 de voturi „pentru” şi 119 „împotrivă”. 

Deputaţii au respins încuviinţarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi „pentru” şi 105 „împotrivă”, în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi – majoritatea deputaţilor prezenţi. Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii. 

Anterior, plenul Camerei Deputaţilor aprobase cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi „pentru” şi 106 „împotrivă”.