DESCOPERIREA care ar putea schimba ISTORIA OMENIRII. Cum a apărut Iisus Hristos

Un expert biblic din America se alătură contestatarilor existenţei lui Iisus Hristos şi lansează o ipoteză nouă asupra existenţei Mântuitorului. Joseph Atwill este de părere că creştinătatea nu a început ca religie, ci a fost creat ca o metodă sofisticată de propagandă pentru a manipula cetăţenii Imperiului Roman.

10 oct. 2013, 10:35
DESCOPERIREA care ar putea schimba ISTORIA OMENIRII. Cum a apărut Iisus Hristos

Expertul a explicat faptul că a descoperit dovezi antice şi incontestabile că biografia lui Iisus Hristos este, de fapt, o poveste inventată, bazată pe o compilaţie de poveşti, care prezintă viaţa împăratului roman Titus Flavius.

Un manuscris antic, descifrat recent, prezintă informaţii ULUITOARE despre Mântuitor

Iisus Hristos, creat pentru a manipula evreii

Expertul mai afirmă că romanii au apelat la această invenţie pentru a menţine ordinea în Imperiu atunci când tacticile ofensive nu au dat rezultate, scrie Daily Mail.

„Sectele evreieşti din regiunea Palestinei a acelor timpuri, care aşteptau venirea războinicului profetic Mesia, reprezentau o sursă constantă de violenţă insurgentă în primul secol. După ce romanii au folosit, în zadar, tacticile convenţionale de opresiune au trecut la un război psihologic. Astfel, au descoperit că se pot folosi de credinţele evreilor şi ,astfel, a fost inventată povestea paşnicului Mesia”, afirmă Joseph Atwill.

Citeşte şi A fost Iisus căsătorit? Un papirus despre „soţia” lui Iisus zdruncină teoria catolică a celibatului

Ideea supunerii şi a pacifismului trebuia să-i încurajeze pe evrei să se supună Caesarului şi să îi determine să-şi plătească taxele către Roma.

„Mulţi cărturari creştini au recunoscut că profeţiile lui Iisus par a fi îndeplinite de ceea ce a scris împăratul Titus Flavius în timpul primului război evreo-roman. Totuşi, ceea ce pare a fi scăpat multori experţi este că secvenţa întâmplărilor şi locaţiilor din viaţa lui Iisus sunt apropiate mai mult sau mai puţin cu cele din campania militară a lui Titus Flavius, descris în Biblie ca Josef”, mai afirmă Atwill.

Citeşte şi Creştinismul, zdruncinat: Numele lui Hristos a fost scos din Biblie

Cărturarul mai spune că stilul în care este scrisă povestea lui Iisus Hristos, noţiunile folosite şi stilul poetic, împiedică credincioşi să înţeleagă adevărul.

„Nu îmi doresc ca prin lucrarea mea să aduc ofense religiei creştine, însă aceste descoperiri sunt importante pentru cultura noastră. Cetăţenii trebuie să înţeleagă adevărul despre trecutul nostru şi să înţeleagă cum guvernele pot crea istorii şi zei falşi. Aceste invenţii sunt create pentru a obţine o ordine socială, de cele mai multe ori împotriva intereselor oamenilor de rând. Deşi creştinismul poate fi un refugiu pentru mulţi, poate fi, în acelaşi timp, o formă de represiune foarte dăunătoare şi de control mintal, care a dus, de-a lungul timpului, la acceptarea iobăgiei, sărăciei şi a războiului”, a declarat Josef Atwill.

Chipul lui Iisus Hristos: Vezi apariţiile cele mai bizare ale Mântuitorului în viaţa pământenilor