Explozie la frontiera cu Siria: Cinci soldaţi libanezi au fost răniţi

Cinci soldați libanezi au fost răniți vineri în explozia unui dispozitiv exploziv la Arsal, în estul Libanului, la o zi după un atentat sinucigaș care s-a soldat cu șase morți și care a fost comis în aceeași localitate frontalieră cu Siria, a declarat pentru AFP o sursă de securitate libaneză.

06 nov. 2015, 12:36
Explozie la frontiera cu Siria: Cinci soldaţi libanezi au fost răniţi

‘O patrulă a armatei a fost vizată de un dispozitiv exploziv plasat pe marginea drumului’, a spus această sursă, precizând că cinci militari au fost răniți.

Potrivit unei alte surse de securitate, explozia a avut loc nu departe de locul atentatului produs în urmă cu o zi.

Joi, șase lideri religioși suniți din Siria au fost uciși și alți cinci au fost răniți atunci când un kamikaze s-a aruncat în aer, în timpul unei reuniuni a Comitetului liderilor religioși (Ulema) din Qalamoun (Siria).

Acest comitet se ocupă de probleme religioase și de ajutorarea refugiaților sirieni care se află în Arsal.

Locuitorii din Arsal și din împrejurimi sunt suniți, susținători ai rebeliunii siriene care luptă împotriva regimului președintelui sirian Bashar al-Assad, în timp ce restul regiunii Bekaa este majoritar șiită și o pepinieră pentru puternica mișcare libaneză Hezbollah, care luptă de partea forțelor de la Damasc.

Arsal găzduiește mai multe zeci de mii de refugiați sirieni și combatanți ai rebeliunii, care au baze în zona de munte a frontierei.

Anul trecut, jihadiști au cucerit pentru scurt timp orașul, lansând un atac dinspre partea siriană a acestei zone frontaliere și luând ostatici zeci de membri ai forțelor de securitate libaneze. Între timp, patru dintre ei au fost executați și alți 25 de polițiști și soldați se află în continuare în mâinile jihadiștilor din Frontul al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida în Siria, și din gruparea Statul Islamic.