Facebook, responsabil pentru incitarea la violenţă. Compania a fost dată în judecată

Un ONG israelian a anunţat marţi că a acţionat în judecată Facebook, din cauză că nu a blocat paginile care incită la uciderea evreilor. De la data de 1 octombrie, un val de atacuri ale palestinienilor a determinat moartea a nouă israelieni.

27 oct. 2015, 20:12
Facebook, responsabil pentru incitarea la violenţă. Compania a fost dată în judecată

Nitzana Darshan Leitner, directorul Shurat HaDin, care a depus plângerea la un tribunal din New York, a declarat că organizaţia sa consideră că Facebook este responsabil pentru incitarea la violenţă. Ea îi cere companiei ştergerea a peste 1.000 de pagini incendiare şi, în plus, să-şi îmbunătăţească mecanismele de monitorizare.

Facebook îţi poate spune ce cafea bei dimineaţa, te pune în contact cu oamenii care au aceleaşi interese, astfel încât consider că poate monitoriza aceste ameninţări şi şterge paginile care promovează sau glorifică atacurile teroriste„, spune aceasta.

Citeşte şi Demonstraţie de prostie. 5 infractori care s-au dat de gol pe Facebook FOTO

Aproximativ 20.000 de israelieni au susţinut această iniţiativă, printr-o petiţie online.

De partea sa, Facebook consideră această acţiune în instanţă ca fiind fondat şi le-a cerut deja utilizatorilor, printr-un comunicat, să utilizeze instrumentele de raportare în cazul în care găsesc conţinut care nu respectă regulile Facebook.

Nitzana Darshan Leitner are planuri să iniţieze acţiuni similare împotriva şi altor reţele de socializare, precum Twitter şi Youtube.