Femeie moartă, ambulanţa atacată cu pietre după ce a întârziat o oră. Medic: S-a ajuns în timp util

Caz incredibil în Botoşani. O bătrână care avea probleme cu inima a încetat din viaţă după ce familia a chemat de urgenţă o ambulanţă, care a venit după o oră. Rudele au atacat cu pietre echipajul medical sosit la faţa locului. Medicii s-au baricadat în ambulanţă şi au sunat imediat la poliţie.

20 nov. 2017, 11:10
Femeie moartă, ambulanţa atacată cu pietre după ce a întârziat o oră. Medic: S-a ajuns în timp util

Un echipaj de la Ambulanță a fost atacat cu pietre de rudele unei bătrâne de 83 de ani care a murit în urma unui infarct. Autosanitara a ajuns la femeie după aproximativ o oră, în urma unui apel 112. Supăraţi că medicii au ajuns prea târziu pentru a o mai salva, familia a atacat cu bolovani, au spart geamurile şi parbrizul ambulanţei. Potrivit botosaninews.ro, asistentul și ambulanțierul s-au blocat în mașină și au solicitat sprijinul polițiștilor.

„A fost o solicitare de la Manoleasa și a fost dirijat echipajul de la Săveni. Totul s-a petrecut în timp util, nu au fost întârzieri, dar când s-a ajuns la caz, un grup de tineri a agresat echipajul și nu l-au lăsat să acorde primul ajutor. Au început să lovească și în ambulanță. S-a solicitat un echipaj de poliție pentru ajutor, iar după ce a ajuns echipajul poliției, în jur de ora 6.15, abia s-a putut interveni la caz. Nu au fost probleme legate de caz, dar mașina este scoasă deocamdată din circulație. Bănuiesc că au fost nemulțumiți de intervalul de timp la care s-a ajuns, dar s-a ajuns în timp util. La 5.20 a fost solicitarea, iar la 6.15 abia au putut intra acolo. Nu au fost probleme de întârziere la caz”, a declarat medicul Liliana Mateciuc, directorul Serviciului Județean de Ambulanță.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz.