FILMUL TRAGEDIEI din Colectiv. Ce au descoperit procurorii pe imaginile surprinse de camere

Procurorii au reuşit să refacă filmul tragediei din Club Colectiv, pe baza datelor acumulate până în prezent în urma audierii martorilor şi a celor vizaţi de anchetă, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
03 nov. 2015, 15:45
FILMUL TRAGEDIEI din Colectiv. Ce au descoperit procurorii pe imaginile surprinse de camere

Anchetatorii au analizat imaginile surprinse în timpul incendiului izbucnit în Club Colectiv pe 30 octombrie, în timpul concertului trupei Goodbye To Gravity şi au reuşit să stabilească firul evenimentelor.

La 22.02, când a început concertul şi s-au aprins primele artificii, montate pe stâlpul unei schele tehnice a scenei, scânteile erau orientate direct către stâlpul de susţinere din dreptul acesteia. După o jumătate de oră, artificiile montate pe un suport situat lângă schela tehnică s-au orientat tot tot spre stâlpul de susţinere.

Adrian Despot, mărturii în faţa procurorilor: Filmul TRAGIC al evenimentelor din Colectiv

Potrivit procurorilor care au vizionat imaginile de pe camerene de supraveghere, la ora 22:32:16 artificiile erau deja stinse, însă spațiul de tavan dintre stâlpul de suținere al imobilului și scenă rămâne în continuare luminat, iar lumina crește foarte repede în intensitate acoperind o suprafața tot mai mare. Flăcările se întindeau cu repeziciune, iar din tavan au început să cadă bucăţi incandescente, moment în care oamenii au început să se bulucească spre ieşire.

Flacăra a devenit din ce în ce mai violentă, iar în aproximativ 45 de secunde de la iniţiere, la ora 22.33.01, focul cuprinsese deja toată lăţimea tavanului, iar un număr mare de persoane se înghesuiseră deja la uşă. Fumul a devenit extrem de dens, iar imaginile de pe camerele de supraveghere nu mai sunt, probabil concludente.

Concluziile procurorilor au fost formulate după ce au fost analizate imaginile surprinse de toate cele 4 camere de supraveghere amplasate în interiorul clubului.

Totodată, cei de la ISU „Dealu Spirii” au notat în raportul de constatare că se iau în considerare ca sursă de aprindere scânteile generate de artificii şi posibilitatea ca una dintre acestea să fi fost direcţionată greşit spre stâlpul din apropierea scenei care era tapetat cu burete fonoabsorbant combustibil.

32 de persoane şi-au pierdut viaţa, până marţi seara, în urma incendiului din Club Colectiv. 26 de persoane au murit la locul incidentului, una la scurt timp, la spital. Duminică s-au stins trei femei la spital, iar luni şi marţi a mai murit câte o persoană.

INCENDIU COLECTIV. Medic: Plăgile au o TEXTURĂ PARTICULARĂ.Nu am mai văzut acestă nuanţă: CENUŞIU, NEGRU, ROŞU

184 de persoane au ajuns la spital cu răni şi intoxicaţii de diferite grade de gravitate şi aproape 100 erau în stare critică şi gravă.

INCENDIU CLUB COLECTIV. LISTA cu numele persoanelor internate. În ce stare se află fiecare victimă