Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei, a fost eliberat condiţionat după doar 2 ani petrecuţi în spatele gratiilor

Iustin Covei, beizadeaua judecătorului Marin Covei, condamnat în anul 2015 la 6 ani de închisoare, a fost eliberat condiţionat. El fusese condamnat după ce a fost surprins în timp ce sustrăgea bani de la un bancomat din Craiova. Judecătorii i-au admis cererea de eliberare condiţionată după doar doi ani petrecuţi în spatele gratiilor. 

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 10:28
Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei, a fost eliberat condiţionat după doar 2 ani petrecuţi în spatele gratiilor

Pe 17 septembrie 2009, procurorii DIICOT din București descindeau în municipiul Craiova pentru a ridica mai multe persoane suspectate că se ocupă cu infracțiuni informatice.

Printre cei „vizitați“ de anchetatori s-a aflat și Iustin Covei, fiu de judecător și nepot de procuror, cunoscut în Craiova mai ales pentru scandalurile în care a fost implicat. Anchetatorii au încheiat cercetările în acest dosar în martie 2010, când au dispus trimiterea în judecată a 18 inculpați, printre care şi Iustin Covei. 

Printre acuzațiile aduse de procurori s-au numărat constituirea unui grup infracţional organizat, fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, accesul fără drept la un sistem informatic, dar și falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

Pe 31 ianuarie 2014, Tribunalul București s-a pronunțat în acest dosar, toți cei 18 inculpați fiind găsiți vinovați. Hotărârea Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel atât de inculpaţi, cât şi de procurorii DIICOT, iar în 2015, Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv pe cei 18 inculpați.