Fostul ministru Mircea Beuran, audiat în cazul morţii Ancăi Petrescu

Poliţia face audieri în ancheta deschisă după moartea Ancăi Petrescu. Primii care dau declaraţii sunt medicii care s-au ocupat de arhitectă şi pe care rudele îi consideră ca fiind principalii vinovaţi. Printre medicii audiaţi este şi fostul ministru Mircea Beuran.
Iulian Tudor
16 feb. 2016, 13:23
Fostul ministru Mircea Beuran, audiat în cazul morţii Ancăi Petrescu

„Sunt trei elemente, primul ţine de o greşeală de diagnostic şi anume în condiţiile unui politraumatism complex şi grav, medicii nu au diagnosticat o fisură în sigmoid, deci o fisură intestinală decât foarte târziu, de fapt această fisură a determinat decesul. Numai chirurgii puteau să facă identifice fisura, ţinea de inspecţia, de o analiză atentă a colonului, în condiţiile în care această complicaţie. Nu era o raritate, era previzibil, în condiţiile în care dna Anca Petrescu se vindeca pe toate planurile, mă refer la fracturi. Într-adevăr a fost un traumatism puternic pe partea stângă, care a dus la o ruptură splenică, însă traumatismul intestinal care a provocat o peritonită trenantă a fost unul din elementele decisive care au dus la deces”, a precizat, marţi, avocata familiei.

În plus, aceasta a menţionat că Anca Petrescu a fost infectată cu germeni specifici de spital, însă a precizat că rămâne ca cei care vor analiza actele să stabilească în care din cele două spitale a contractat infecţia. 

„Al doilea element a fost infecţia nosocomială. Nu am acum toate actele să vă spun cu câţi germeni s-a infectat Anca Petrescu în spital. (…) Avea nişte germeni specifici infecţiilor de spital. Al treilea element ţine de informarea familiei. Ffamilia nu a ştiut niciun moment ce se întâmplă, nu s-a spus că e o afecţiune serioasă, să vedem ce e de făcut”, a adăugat avocata familiei.

Ea a precizat că ancheta a fost tergiversată până acum.

„În această plângere primele acte se întocmesc acum, după 2 ani şi acum au început audierile. Actele medicale de la Floreasca au sosit după un an şi am fost în acest proces de frânare. E clar că fiind vorba de o culpă medicală şi totul s-a desfăşurat în sfera medicală, nu e exclus (n.r. o tentativă de muşamalizare). (…) Noi ceea ce dorim şi ce familia cere este o expertiză în străinătate, pentru că în sistemul medico-legal credem că nu poate fi făcută o expertiză imparţială, în condiţiile în care unul dintre medici este fost ministru al sănătăţii şi e categoric o personalitate. (…) Vă las să trageţi singuri concluziile, noi ştim că a fost o echipă, a venit o adresă de la spital după 1 an în care sunt nominalizaţi toţi aceştia, iar Beuran apare ca medic curant”, a declarat avocata.

Anca Petrescu a fost implicată în septembrie 2013 într-un accident grav de circulaţie. Iniţial a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Timişoara, de unde a fost transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Arhitecta a murit la sfârşitul lunii octombrie.

Specialiştii au stabilit faptul că Anca Petrescu a murit din cauza unei infecţii pe care a luat-o din spital.

Mircea Beuran ocupa atunci funcţia de șef al clinicii de Chirurgie din cadrul spitalul Floreasca.

Citeşte şi: Scandal pe casa Poporului. Moştenitorii Ancăi Petrescu ameninţă cu evacuări

Fiica Ancăi Petrescu, arhitecta Casei Poporului, i-a acuzat pe medicii Spitalului de Urgenţă din Timişoara şi pe cei ai Spitalului Floreasca din Bucureşti de malpraxis în cazul morţii mamei sale.

Imediat după ce raportul medico-legal a fost finalizat, fiica Ancăi Petrescu a dat medicii care s-au ocupat de mama sa în judecată. Cristina Petrescu a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 şi acuză medicii de malpraxis.

„Am depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale din Spitalul de Urgenţă Floreasca şi a cadrelor medicale din Spitalul de Urgenţă din Timişoara pentru a se identifica persoanele vinovate de moartea arhitectei Anca Petrescu. După părerea noastră este vorba de un malpraxis de care se fac vinovate ambele spitale. La momentul în care s-a făcut transferul din Timişoara, bacteria era încă prezentă, însă părea a fi ţinută sub control. Doamna Petrescu mânca şi se simţea bine. Apoi a luat încă o bacterie din Spitalul Floreasca şi cele două bacterii au dus la o septicemie de care a şi decedat. Noi vrem să se facă dreptate”, a declarat la România TV Cristina Petrescu, fiica arhitectei Casei Poporului, în ianuarie 2014.

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidl aduce din nou la raft, de luni, 27 mai 2024, produsele tematice pe care românii le adoră. Vor fi disponibile toată săptămâna
Capital.ro
Ungurii vor schimba REGULILE din Europa. Totul se va aplica începând cu 1 IULIE
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România
Capital.ro
O NOUĂ TAXĂ pentru posesorii de mașini. În curând, va deveni OBLIGATORIE
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un incendiu izbucnit din senin - VIDEO
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'