Fructe şi legume care menţin creierul sănătos

Consumul de fructe și legume brute ar putea stimula sănătatea mintală, o arată un studiu realizat de Universitatea din Otago, Noua Zeelandă. Se pare că produsele alimentare brute sunt mult mai benefice decât cele gătite, conservate și prelucrate, ele având un impact pozitiv asupra stării de spirit și stilului de viață în general.
Alina Costache
30 apr. 2018, 08:38
Fructe şi legume care menţin creierul sănătos

Acesta este motivul pentru care ar trebui ca dieta zilnică să fie pe bază de fructe și legume, iar cele care nu trebuie să lipsească sunt:

Morcov

Morcovul este bun pentru ochi, însă și pentru sănătatea mintală. Cantitatea mare de betacaroten, un antioxidant puternic, care se transformă în vitamina A în organism, ajută la menținerea pielii strălucitoare, plus că această substanță este strâns legată de stimularea funcțiilor creierului.  În afară de aceasta, morcovii sunt bogați în antioxidanți care protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi, îmbunătățesc funcția sistemului imunitar, mențin sănătatea ochilor și previne riscul bolilor de inimă.

Banană

Bananele sunt foarte bune pentru sănătatea mintală, deoarece produc substanțe chimice care promovează sănătatea mintală. Acestea sunt bogate în potasiu, care ajută creierul să transmită mesaje. Mai mult, acest fruct ar putea fi cel mai perfect alimente creier din lume prin furnizarea de substanțe nutritive care sunt esențiale pentru buna funcționare neurologică, îmbunătățirea stării de spirit și a poftei de mâncare, sprijinind în același timp funcțiile cognitive precum focalizarea și memoria.

Măr

Substanțele nutritive prezente în măr și coaja fructului previn declinul mental al vârstei, inclusiv boala Alzheimeri. Mănâncă zilnic câte un măr pentru a te menține sănătoasă. 

Spanac

Această legumă cu frunze verzi este bogată în folat, care este cunoscut pentru capacitățile pe care le are pentru a îmbunătăți capacitatea mentală și memoria pe termen scurt. Carența de acid folic a fost asociată cu rate mai mare de depresie, oboseală și insomnie. Mănâncă cel puțin o ceașcă de spanac pe zi.

Grepfrut

Grepfrutul este un citric cunoscut pentru gustul dulce-amărui. Este bogat în substanțe nutritive și antioxidanți care mențin sănătatea mintală. Studiile recente au arătat că grepfrutul este o sursă bună de folat sau vitamina B9, care este esențială pentru creier și pentru producerea de material genetic, sunt sunt ADN-ul și ARN-ul. 

Castravete

Leguma perfectă pentru vară, castravetele, conține un flavonol antiinflamator numit fisetin, care joacă un rol major în menținerea sănătății creierului. Castraveții nu numai că ajută la îmbunătățirea memoriei și protejează celulele nervoase de tulburări legate de vârstă, dar previne, de asemenea, memoria progresivă și deficiențele de învățare.

Kiwi

Acest fruct verde conține o concentrație mare de cupru, care este deosebit de benefică pentru copii, deoarece sprijină dezvoltarea sănătoasă la sugari. În plus, ajută la creșterea osoasă și dezvoltarea creierului la adulții tineri. De asemenea, substanțele nutritive prezente în kiwi ajută la formarea globulelor roșii și construiește o imunitate mai puternică.

Iată de ce banana cu ou e bună pentru tine

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Ce conțin roșiile vândute piețe și de ce nu mai au gustul bun de pe vremuri: “Toate se acumulează”
Capital.ro
Reguli obligatorii PENTRU PIETONI. Detaliul din lege pe care aproape NIMENI nu îl știe
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România
Capital.ro
Adevărul despre ROȘIILE DIN PIAȚĂ. Ce trebuie să știe cei care le consumă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un incendiu izbucnit din senin - VIDEO
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'