Gest fără precedent: Cele mai mari asociaţii de protecţia mediului părăsesc Conferinţa de la Varşovia

Marile organizaţii neguvernamentele, cum ar fi Greenpeace sau Fondul Mondial pentru Viaţă Sălbatică (WWF), au anunţat joi că părăsesc Conferinţa dedicată schimbărilor climatice de la Varşovia, în ajunul închiderii sale oficiale, din motiv că discuţiile "nu duc la nimic".

21 nov. 2013, 12:38
Gest fără precedent: Cele mai mari asociaţii de protecţia mediului părăsesc Conferinţa de la Varşovia

Aceasta este o decizie fără precedent în cadrul negocierilor ONU majore cu privire la lupta împotriva schimbărilor climatice, notează AFP, citată de Agerpres.

„Organizaţiile şi mişcările ce reprezintă societatea civilă din întreaga lume au decis să găsească o utilizare mai bună a timpului lor, retrăgându-se de la discuţiile de la Varşovia”, scriu ONG-urile într-un comunicat.

Conferinţa de la Varşovia, care trebuia să marcheze o etapă importantă în tranziţia spre un viitor durabil, nu va duce la nimic„, au estimat Greenpeace, Oxfam, WWF, Amis de la Terre – Europe, Confederaţia Internaţională a Sindicatelor şi ActionAid International.

Forumul de la Varşovia urmează să se încheie vineri, după aproape două săptămâni de negocieri, care ar fi trebuit să pună bazele unui acord aşteptat în 2015, la Paris, privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pe plan mondial, scrie AFP.