GRECIA – ROMÂNIA. FRF vrea schimbarea arbitrilor. Află de ce

FRF vrea schimbarea brigăzii de la meciul Grecia - România, pe motiv că aceasta este din ţara de origine a antrenorului elenilor.

RomaniaTV.net
09 nov. 2013, 12:22
GRECIA – ROMÂNIA. FRF vrea schimbarea arbitrilor. Află de ce

Conducerea FRF a reacţionat prompt după desemnarea unei brigăzi din Portugalia la meciul Grecia – România, în condiţiile în care pe banca adversarilor „tricolorilor” stă un portughez, Fernando Santos. chiar dacă nu au cerut concret schimbarea brigăzii, şefii de la Casa Fotbalului au semnalat FIFA faptul că s-a creat o situaţie neplăcută, printr-un memoriu trimis la sediul de la Zurich.

Pedro Proenca a fost delegat la centru la meciul Grecia – România, din prima manşă a barajului de calificare la CM 2014. Partida de la Pireu va fi transmisă în direct de România TV, pe 15 noiembrie.

Deşi tonul memoriului înaintat FIFA a fost unul diplomatic şi nu s-a solicitat în mod expres schimbarea brigăzii, conducerea FRF speră ca forul fotbalistic internaţional să ia măsuri, chiar dacă a anunţat deja oficialii pentru ambele manşe ale barajului, iar o înlocuire a brigăzii ar putea da peste cap tot sistemul gândit de şefii de la Zurich.

Reprezentativa României a mai fost arbitrată o singură dată de Pedro Proenca, în Franţa, în preliminariile Euro 2012. „Tricolorii” au pierdut cu 0-2 meciul de la Paris, dar după ce Franţa a deschis scorul abia în minutul 83, printr-un gol din ofsaid.

Echipa naţională a României întâlneşte Grecia în barajul pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia. Meciul tur, programat pe 15 noiembrie la Pireu, va fi transmis în direct de România TV.

CITEŞTE ŞI: MECIUL SECOLULUI, LA ROMÂNIA TV. Cine ţi-ai dori să comenteze GRECIA – ROMANIA? Spune-ţi părerea