Guvernul încearcă în continuare modificarea Codului Fiscal

Ministerul Finanţelor Publice va pune în dezbatere publică o ordonanţă de urgenţă care va prevede modificări ale Codului Fiscal, noile măsuri simplificând procedurile fiscale cu scopul favorizării desfăşurării activităţii economice. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, la o zi după ce Gabriel Biriş şi-a dat demisia în urma scandalului declanşat de publicarea unui proiect de modificare a Codului Fiscal.

09 sept. 2016, 11:17
Guvernul încearcă în continuare modificarea Codului Fiscal

„Ministerul Finanţelor a avut un mandat de simplificare a Codului Fiscal, în acord cu politica acestui guvern. Din păcate, domnul Gabriel Biriş a depăşit acest mandat şi a lansat în spaţiul public câteva propuneri pe care acest guvern nu şi le asumă. În primul rând, cum a spus şi ministrul de finanţe ieri, acest guvern nu are în vedere majorări de taxe şi impozite, nu are în vedere o creştere a contribuţiilor sociale obligatorii, nici pentru angajat, nici pentru angajator. Persoanele fizice autorizate, cu activităţi independente sau profesii liberale nu sunt vizate de măsuri de creştere a taxării, iar, în perioada următoare, Ministerul Finanţelor Publice va pune în dezbatere publică nişte modificări ale Codului Fiscal. Dar singurele măsuri vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale, în favoarea desfăşurării activităţii economice”, a declarat, joi, Liviu Iolu, după ce a anunţat că fostul secretar de stat şi-a dat demisia.

Liviu Iolu a mai spus că ordonanţa de urgenţă prevede măsuri de simplificare a procedurilor fiscale pentru firme, care vin în completarea măsurilor de simplificare pentru cetăţeni.

„Nu este nici un secret. Vor fi dezbătute în spaţiul public, aşa cum vor fi publicate de Ministerul Finanţelor, şi apoi vom vedea cum se adoptă ele, după această dezbatere”, a mai spus Iolu.

 
Gabriel Biriş spune că în continuare la minister se lucrează la proiectul de modificare a Codului Fiscal, şi că unele măsuri din proiectul disputat vor fi menţinute, printre care cele de stimulare a investiţiilor sau prevederile privind regimul TVA prentru agricultură.

Gabriel Biriş şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a anunţat, joi, Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Gabriel Biriş şi-a asumat proiectul de modificare a Codului Fiscal, afirmând că prevederile proiectului ar fi benefice şi sunt în spiritul simplificării fiscale.