Hayssam, reacţie după aducerea în ţară a lui Munaf: Speranţa mi-e mai vie, detenţia mai uşoară

Omar Hayssam, condamnat şi el în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak a comentat pe Facebook despre aducerea în ţară a lui Moahammed Munaf. Acesta scrie că adevărul va ieşi la iveală şi că "faptul că Munaf este închis este trist dar necesar pentru a-i schimba statutul de fugar, urmărit de eterna suspiciune a vinovăției şi de anatema terorismului".

RomaniaTV.net
28 aug. 2015, 11:32

Mohammad Munaf, unul dintre principalii vinovați în dosarul răpirii celor trei jurnaliști români în Irak, a fost adus în ţară, acesta urmând să  ispășească pedeapsa de 10 ani de închisoare în România, conform sentinței judecătorești. 

Omar Hayssam a precizat pe Facebook că se va face „dreptate” în acest dosar şi că acum „speranța îi este mai vie şi detenția mai uşoară”. Acesta crede că va fi liber, la fel ca şi Munaf.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS: Mohammad Munaf a fost adus în ţară şi se află în custodia Poliţiei Române

„Munaf a ajuns în țară! În sfărşit. Mi-e greu să mă bucur cu toată inima, e vorba de un cunoscut al meu, un apropiat adus să ispăşeasca nevinovat o sentința nedreaptă… Mi-e greu sa nu mă bucur, văzând că momentul adevărului se apropie inevitabil, iar adevărul îmi este fara îndoială favorabil.

Văd că multă lume se bucură iar în ceea ce îi priveşte pe unii mă întreb dacă bucuria lor e sinceră sau lucidă…

Salut acțiunea autorităților române! Eficiența dovedită a aparatului de Stat, este benefică pentru reputația patriei mele şi, mesajul clar că nimeni nu se poate sustrage justiției şi rigorilor legii nu poate fi interpretat decât cu solidaritate şi mândrie națională. Vorbesc în cunoştința de cauză şi, deşi sunt într-o poziție ironică rostind acestea, nu există nici un dram de sarcasm sau nesinceritate în cele afirmate.

Cum nimic nu este întămplător în această lume iar dreptatea şi adevărul sfărşesc întotdeauna prin a se afirma răspicat, am un sentiment de bine. Speranța mi-e mai vie, detenția mai usoară.

Cred ca voi fi liber, la fel şi Mohammed Munaf. Faptul ca este închis este trist dar necesar pentru a-i schimba statutul de fugar, urmărit de eterna suspiciune a vinovăției şi de anatema terorismului. Ca să cureți o rană trebuie să o deschizi. Dar durerea e prețul necesar vindecării”, a scris în numele lui Omar Hayssam echipa lui de comunicare pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Hayssam, dezvăluiri despre fuga sa din România: Am fost forţat să plec din ţară şi să tac

Omar Hayssam execută 23 de ani şi patru luni de închisoare, în urma contopirii pedepselor primite în dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, potrivit unei decizii luate în 27 martie, de instanţa supremă.
 
Omar Hayssam execută pedepsele din iulie 2013, când a fost adus în ţară, după şapte ani de la fuga sa din România.