Horoscop: Ce zeu te reprezintă, în funcţie de zodia ta

Fiecare zodie este guvernată de o planetă, iar trăsăturile de caracter diferă de la o persoană la alta. Astrele au un cuvânt major de spus, dar pe lângă ele trebuie să luăm în considerare şi alţi factori care contribuie la caracterul fiecărei zodii în parte.

23 iul. 2014, 08:21
Horoscop: Ce zeu te reprezintă, în funcţie de zodia ta

Dupa cum bine se stie, astrele ceresti au fost denumite dupa numele marilor zeitati ale antichitatii. Astfel, in functie de zodia in care te-ai nascut, te reprezinta o zeitate.

Citeşte şi Horoscop: Cât de păcătoasă eşti în funcţie de zodie

Berbec

Planeta: Marte

Zeitate: Ares

Berbecii sunt temerari, nu le lipseste curajul si nu le e teama sa-si exprime liber gandurile. Impulsivitatea si agresivitatea sunt naturale la ei, dar asta nu-i transforma in persoane periculoase. Ares este fiul lui Zeus din casatoria cu Hera, iar regele zeilor era foarte mandru de coplesitoarea forta vitala a fiului sau. De la Ares, zeul razboiului, Berbecii au imprumutat rezistenta psihica si inteligenta ascutita.

Citeşte şi Horoscop: Eşti snoabă sau modestă? Zodia ta te dă de gol

Taur

Planeta: Venus

Zeitate: Afrodita

In mitologia greaca, Afrodita este zeita dragostei, a frumusetii, a placerii si a fertilitatii. Ea este fiica cerului, nascuta din spuma marii. Frumusetea ei era fara cusur, iar Zeus se temea ca barbatii vor porni la razboi pentru a-i cuceri mana, astfel ca i-a harazit-o de soata lui Hefaistos, mesterul fierar al Olimpienilor. Afrodita a avut o legatura amoroasa si cu Ares, iar impreuna au avut un copil, Eros, cunoscut sub numele de Cupidon. Taurii au imprumutat de la aceasta zeitate frumusetea si atentia la detalii. Sunt persoane atente la imaginea lor, iar atunci cand se indragostesc sunt fidele.

Citeşte şi Horoscop: Cum iubeşte el, în funcţie de zodie

Gemeni

Planeta: Mercur

Zeitate: Hermes

Desi nu este un zeu atat de important, Hermes asigura comunicarea dintre lumea oamenilor si locuitorii muntelui Olimp. El era responsabil de transmiterea mesajelor divine. Pentru o scurta perioada a fost iubitul Afroditei, iar din iubirea lor s-a nascut hermafroditul, fiinta care e barbat si femeie in acelasi timp. De la acest zeu, Gemenii au mostenit abilitati de comunicare si sunt foarte priceputi in arta negocierii.

Continuarea horoscopului pe Ele.ro.