Iadul din Yarmouk: Cum se bat refugiaţii pe o bucată de pâine VIDEO

Refugiaţii palestinieni din tabăra de la Yarmouk, din Siria, duc viaţă de coşmar. Situaţia lor umanitară este greu de imaginat, refugiaţii fiind nevoiţi să se lupte pentru o bucată de pâine.

12 feb. 2015, 09:29

Tabăra pentru refugiaţii palestinieni se află la Yarmouk, în apropiere de Damasc. Refugiaţii au fost prinşi ca într-o capcană, în războiul dintre insurgenţi şi forţele armate ale regimului Assad.

În aceste condiţii, refugiaţii palestinieni trec printr-o criză umanitară cruntă, iar când sosesc ajutoare de la Crucea Roşie, refugiaţii trebuie să lupte pentru a ale obţine, deoarece niciodată nu sunt suficiente.

Citeşte şi Cel puţin 15 palestinieni au murit de foame în tabăra Yarmouk din Damasc

Aşa s-a întâmplat recent în această tabără când a fost adusă hrană. Un camion plin cu pâine arăbească ce le lipsea refugiaţilor de câteva săptămâni, a ajuns în sfârşit în tabără. 

Spectacolul sosirii ajutoarelor este impresionant. Când văd camionul, oamenii se reped la maşină, se calcă în picioare, se caţără unul peste celălat pentru a smulge o pâine din mâinele reprezentanţilor Crucii Roşii. Imaginile au fost filmate de amatori şi au fost postate pe Internet.