IDEI DE CĂLĂTORIE. Top 10 plaje SUPERBE din Africa GALERIE FOTO

Călătorii entuziaşti sunt în permanenţă în căutare de noi locuri de explorat, încercând să transforme vacanţa de vară nu doar într-una liniştită şi relaxantă, ci şi de descoperire a noi culturi. Europa, America Latină sau Caraibele sunt destinaţii populare printre turişti, dar în proximitatea Bătrânului Continent, în Africa, există locuri de o frumuseţe aparte şi plaje pitoreşti.

29 iun. 2014, 08:05

Belle Mare – Mauritius

Mauritius este o insulă superbă aflată în Oceanul Indian, în largul coastelor Africii. Este o ţară care a fost stăpânită de trei imperii coloniale – portughez, francez şi englez – iar influenţele încrucişate sunt pregnante peste tot în insulă. Dacă sunteţi în căutarea unei plaje liniştite, cu nisip fin, plaja Belle Mare, de pe coasta de est a insulei, este locul ideal unde să mergeţi. Plajele sunt strălucitoare, cu nisip alb, iar răsăriturile de aici vă vor oferi o nouă perspectivă asupra vieţii.

Plaja Kokrobite – Ghana

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştie un turist despre Ghana este că, spre deosebire de multe alte ţări africane aici sunteţi la adăpost de orice tulburări civile sau revolte sociale. Ţara este cunoscută ca fiind una liniştită, caldă şi primitoare şi, în plus, are unele dintre cele mai bune plaje din lume. Printre cele mai frumoase este Plaja Kokrobite, aflată la mai puţin de 30 km de capitala Accra. Nisipul este excelent, apa limpede, iar localnicii sunt foarte prietenoşi.

Cteşte şi Topul destinaţiilor romantice la mare

Plaja Chitimba – Malawi

Malawi este o ţară fără ieşire la mare, care se învecinează cu Zambia, Tanzania şi Mozambic. Chiar dacă Ocenul este relativ departe, ţara are o plajă superbă de-a lungul Lacului Malawi. Unul dintre cele mai bune locuri de a explora zona lacului este Chitimba, situată la 143 km de cel mai mare oraş din zonă, Mzuzu. Nisipul de aici este auriu, iar plaja este mărginită de o mulţime de bananieri şi arbori de papaya. Nu departe de plajă se află doi munţi minunaţi, Livingstonia şi Nyika.

Plaja Anse Soleil – Seychelles

Seychelles este cunoscută de mai multă vreme în rândul turiştilor ca fiind raiul pe pământ. Ţara este practic un arhipelag în Oceanul Indian şi are cea mai mică populaţie dintre statele africane, sub 100.000 de locuitori. Plaja Anse Soleil este situată pe Insula Mahé şi ceea ce îi conferă unicitate sunt poziţionarea izolată şi romantismul pe care îl emană. Este o plajă pitorească, înconjurată de un peisaj extraordinar, fiind probabil unul dintre cele mai bune locuri pentru a privi apusul de soare.

Plaja Uvongo – Africa de Sud

Este o plajă ideală pentru un concediu în care puteţi lua şi copiii. Este situată în zona sud-estică a coastei sud-africane, în provincia KwaZulu-Natal şi are o lagună unde apa are adâncimea mică şi unde cei mici se pot juca în voie.

Plaja Elmina – Ghana

Oraşul Elmina se află în regiunea de coastă a Ghanei şi este unul dintre primele locuri din Africa unde au poposit europenii. Numele El Mina înseamnă „O mină”, iar portughezii care s-au stabilit aici au construit o serie de castele măreţe în timpul comerţului transatlantic cu scalvi. Oraşul se află la aproximativ trei ore de mers cu maşina de capitala Accra, iar plajele sunt presărate cu superbe monumente arhitecturale din secolul al XV-lea. Cea mai populară staţiune de aici este Coconut Grove.

Citeşte şi Idei de CĂLĂTORIE: 7 MARI oraşe neaşteptat de FRUMOASE, subestimate pe NEDREPT de ghidurile turistice FOTO

Nungwi – Zanzibar

Există multe plaje uluitoare pe acest teritoriu tanzanian semi-autonom, dar plaja Nungwi le întrece pe toate. Nisipul alb şi apa turcoaz te fac să crezi că aici se află paradisul pe pământ. Amatorii de scufundări nu vor fi dezamăgiţi, diferite firme locale oferind inclusiv scufundări pe timp de noapte, în jurul atolului Mnemba. La apus de soare mirită să faceţi o croazieră cu vaporul până la Kendwa, pentru doar 5 dolari de persoană. Drumul dus-întors durează două ore. Dacă insistaţi pentru o croazieră privată şi negociaţi cu un pescar local preţul poate ajunge până la 40 de dolari.

Coasta Scheletelor – Namibia

Nu lăsaţi numele acestei plaje să vă sperie şi veţi avea parte de una dintre cele mai interesante vacanţe pe care le-aţi avut vreodată. Această porţiune de plajă se află la graniţa dintre Deşertul Namib şi Oceanul Atlantic. Convergenţa dintre aerul deşertic cald şi cel rece oceanic dau naştere unui ireal giulgiu de ceaţă densă, care bântuie impresionant întinderile. Este un loc ideal şi pentru amatorii de surf. Epave de pacheboturi, traulere şi clippere se întind de la un capăt la celălalt al Coastei Scheletelor.

Cap Skirring – Senegal

Se află în vestul Africii, pe coasta Atlanticului, în frumoasa regiune Casamance. Locul este izolat de toată agitaţia şi zgomot specific multor zone turistice. Caracteristica izbitoare a plajei este întinderea ei atât în lungime cât şi în lăţime, kilometri întregi de nisip alb înconjurându-te cât vezi cu ochii.

Sidi Bou Said – Tunisia

Sidi Bou Said este un sat minunat în care domină albul şi albastrul, situat pe un deal deasupra Golfului Tunis. Se află situat la 20 km nord-est de capitala țării, Tunis, pe malul Mării Mediterane. Are aproape 6.000 de locuitori şi este una din cele mai vechi și renumite stațiuni de pe coasta nord-africană a Mediteranei.