Imagini UNICE cu Nicolae Ceauşescu. Primire fastuoasă a DICTATORULUI, în Coreea de Nord VIDEO

România TV prezintă imagini unice cu Nicolae Ceauşescu, de acum mai bine de 40 de ani. În 1971, aflat în vizită în Coreea de Nord, conducătorul de atunci al României a fost şocat de fastul manifestaţiilor organizate în cinstea lui. Toată desfăşurarea de forţe i-a alimentat acestuia şi mai mult cultul personalităţii.

19 ian. 2014, 09:12
Imagini UNICE cu Nicolae Ceauşescu. Primire fastuoasă a DICTATORULUI, în Coreea de Nord VIDEO

Vizita lui Nicolae Ceauşescu în Coreea de Nord, din 1971, a avut o importanţă majoră pentru dictatura care avea să fie instaurată în România. Mulţi spun că acesta ar fi fost momentul care a declanşat megalomania „celui mai iubit fiu al poporului”, el fiind impresionat de primirea ce i-a fost făcută.

Citeşte şi Elena Ceauşescu, despre înfometarea populaţiei: Dacă vor să mănânce mai mult, riscul este al lor

România TV a difuzat imagini unice din această vizită, în care Nicolae Ceauşescu a fost extrem de încântat să vadă desfăşurarea de forţe de pe stadionul din Phenian. Mii de oameni au fost mobilizaţi atunci pentru a dansa pe gazonul impecabil şi pentru a realiza o grafică de excepţie, în tribune. Mai mult, cântecele patriotice au fost cântate impecabil de coreeni, în limba română.

Citeşte şi Dezvăluirile unui şofer din coloana oficială a lui Ceauşescu. Care a fost cel mai important pasager al său

La dineul de gală, gazdele i-au mai oferit lui Nicolae Ceauşescu încă un motiv de încântare. O cântăreaţă coreeană a cântat în limba română melodia „Românie, Românie!”.

Citeşte Jumătate dintre români îl consideră pe Ceauşescu un personaj politic cu rol pozitiv în istoria ţării