Închisoare pe viaţă pentru un britanic care a omorât o prostituată româncă

Un britanic care a omorât cu cruzime o prostituată româncă la sfârşitul anului trecut a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Femeia de doar 23 de ani, originară din Mediaş, plecase în Regat, ca să-i ofere un trai mai bun fiicei sale de 7 ani.

07 mai 2015, 18:24
Închisoare pe viaţă pentru un britanic care a omorât o prostituată româncă

Nenorocirea s-a întâmplat în urmă cu cinci luni, într-o localitate liniştită din Scoţia. Luciana Maurer, originară din Mediaş, fusese chemată acasă la un client, a cărei soţie ieşise în oraş. Aflat sub influenţa drogurilor, Steven Mathieson a înjunghiat-o pe Luciana de numai puţin de 44 de ori. La vremea respectivă, se zvonea că şi Luciana ar fi consumat cocaină, potrivit România TV.

Citeşte şi O româncă de 23 de ani, UCISĂ cu cruzime în Scoţia

După oribila crimă, bărbatul de 38 de ani a mai chemat două prostituate la locuinţă, care, odată ajunse în dormitor, au descoperit cadavrul româncei. Tinerele au încercat să fugă din casă, însă bărbatul le-a ameninţat cu cuţitul, iar apoi le-a violat. În cele din urmă, ele au reuşit să evadeze, iar ucigaşul a sunat la poliţie şi şi-a recunoscut faptele. Crima lui de-a dreptul atroce i-a făcut pe magistraţi să-i dea pedeapsa maximă.

Luciana Maurer a lăsat în urmă o fetiţă de şapte ani, rămasă în grija bunicilor.