Infricoşător: Un BEBELUŞ şi-a muşcat fratele şi tatăl, infectându-i cu o boală MORTALĂ

Un bebeluş din Congo, bolnav de rabie, şi-a muşcat tatăl şi unul dintre fraţi, infectându-i pe aceştia. Din fericire, cei doi au fost trataţi, în timp ce micuţul a murit, alături de alte 10 persoane din zonă, după ce o epidemie de turbare a dus la îmbolnăvirea a 154 de oameni.

10 oct. 2013, 15:02
Infricoşător: Un BEBELUŞ şi-a muşcat fratele şi tatăl, infectându-i cu o boală MORTALĂ

Doctorii din Congo au tratat cu succes un copil de şapte ani şi un bărbat de 27 de ani după ce aceştia au fost muşcaţi de un bebeluş bolnav de rabie. Boala mortală a afectat 154 de persoane din ţara africană, 10 dintre aceştia pierzându-şi viaţa, potrivit NY Daily News.

Citeşte şi Doi oameni, muşcaţi de o pisică suspectă de rabie

Boală acută este provocată de o infecție virotică, frecventă la animale, în special câini, lupi sau pisici, care este transmisibilă și omului. Privind simptomele, acestea se manifestă prin accese nervoase puternice, urmate de paralizie și apoi de moarte.

Mi-am ţinut respiraţia când am auzit că un copil bolnav de rabie şi-a muşcat şi infectat tatăl şi fratele. A fost tragic. Este o situaţie imposibilă. Membrii familiei au vrut să fie cu cel bolnav, dar atunci când persoana are rabie, ea poate fi un pericol pentru cei din jur„, a explicat doctorul Jantina Mandelkow, medicul care a avut grijă de pacienţi.