Infuzia de urzică te scapă de cârcei

Crampele musculare sunt contracții involuntare și dureroase ale mușchilor. Acestea pot apărea oricând şi provocă un disconfort accentuat. Ei bine, pot fi prevenite dacă apelezi la anumite remedii naturale.

RomaniaTV.net
15 mai 2018, 08:24
Infuzia de urzică te scapă de cârcei

Cârceii sau crampele musculare se manfiestă prin contracții dureroase involuntare, ce nu pot fi controlate, ale unui mușchi sau ale unor grupe musculare, antrenând o incapacitate funcțională temporară a mușchilor.

De obicei, sunt de scurtă durată, dar extrem de neplăcute. Cele mai afectate sunt membrele inferioare, în special la nivelul pulpei.

Statul îndelund pe scaun, picior peste picior, şi purtarea tocurilor înalte favorizează apariţia crampelor musculare.

Cataplasmele cu ceapă

Cureți 1 ceapă, o tai mărunt, adaugi 1 praf de sare și o pui între 2 bucăți de tifon. Aplică pe locul dureros cataplasma și ține până dispare senzația dureroasă.

Decoctul de dafin

Fierbe, 5 minute, 2 lingurițe de dafin într-un vas cu apă, apoi lași să se infuzeze 15 minute. Filtrează decoctul şi adaugă în apa de baie. Apelează la acest tratament cel puțin o dată pe săptămână.

Încearcă şi Plante care tonifică organismul

Infuzia de urzică

Adaugă 2 linguri de urzică uscată într-un vas cu apă și fierbele, timp de 5 minute. Lasă ceaiul la infuzat 10 mjinute, apoi strecoară-l și bea 3 căni pe zi. Consumul regulat de ceai de urzică relaxează musculatura, reduce inflamațiile și previne cârceii de la picioare.

Ceaiul de zmeur

Toarnă peste 2 linguriţe de frunze uscate şi mărunţite, 500 ml de apă clocotită și lasă la infuzat 15 minute. După răcire, strecoară și îndulcește cu miere. Bea 2-3 căni pe zi, până trec simptomele. Frunzele de zmeur ajută la relaxarea muşchilor şi împiedicarea contracțiilor involuntare ale acestora.

Bine de știut!

Hidratarea insuficientă, efortul fizic fără încălzire prealabilă, efortul excesiv, frigul, abuzul de cafea și de tutun constituie factorii care favorizează apariția crampelor. Femeile însărcinate, sportivii, persoanele în vârstă sunt mai susceptibile de a se confrunta cu astfel de neplăceri.

Află ce cauzează apariția cârceilor AICI.