Întâlnire Dragnea – Tăriceanu – Dăncilă, în biroul şefului PSD de la Parlament. Se schimbă programul de guvernare

Premierul Viorica Dăncilă este la discuții cu liderii Coaliției PSD-ALDE, în frunte cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, potrivit România TV. La întâlnire pariticipă și ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, dar și Daniel Chiţoiu. Se negociază miniștrii din Guvernul Dăncilă, dar și schimbări la programul de guvernare. 

RomaniaTV.net
18 ian. 2018, 13:28
Întâlnire Dragnea – Tăriceanu – Dăncilă, în biroul şefului PSD de la Parlament. Se schimbă programul de guvernare

UPDATE: Coaliția de guvernare ar putea schimba sau actualiza programul de guvernare, a anunţat Varujan Vosganian în direct la România TV.

Noile modificări la Programul de Guvernare vor fi aflate săptămâna viitoare, când premierul desemnat Viorica Dăncilă va veni în fața Parlamentului să ceară votul de învestitură pentru Cabinetul de miniștri și programul politic pe care și-l asumă să îl aducă la îndeplinire.

În iunie, PSD introducea în Programul de guvernare mai multe prevederi controversate, precum amânarea reducerii cotei TVA, înlocuirea impozitului pe profit pentru firme cu impozitul pe cifra de afaceri, creşterea salariului minim direct la 2.000 de lei din 2018, în locul majorării etapizate. Se vobea de asemenea despre desfiinţarea Pilonului II de pensii şi introducerea taxei de solidaritate. În cele din urmă, s-a modificat doar contribuția la Pilonul II, iar taxa de solidaritate a rămas în aer, după că PSD a primit semnale că prevederea contravine normelor europene.

Se vorbește de o cosmetizare a acestui program, de o adaptare a lui la realitățile economice, așa că este de așteptat ca programul de guvernare să fie modificat.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, s-a întâlnit, joi, în jurul prânzului, cu premierul desemnat Viorica Dăncilă şi cu alţi lideri social democraţi, Partidul Social Democrat urmând să decidă luni, în şedinţa Comitetului Executiv, care este componenţa noului Cabinet.

La întâlnirea din biroul lui Liviu Dragnea au participat Viorica Dăncilă, premier desemnat, Niculae Bădălău, preşedinte executiv PSD, Paul Stănescu, actual vicepremier, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, potrivit unor surse politice citate de Mediafax.