Iohannis: Găzduirea Brigăzii Multinaţionale indică preocuparea României pentru creşterea securităţii în regiunea Mării Negre

Găzduirea de către România a Comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud-Est indică nivelul de preocupare a țării noastre pentru creșterea securității în regiunea Mării Negre, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis.

09 oct. 2017, 14:43
Iohannis: Găzduirea Brigăzii Multinaţionale indică preocuparea României pentru creşterea securităţii în regiunea Mării Negre

„Ne aflăm în plin proces de consolidare a posturii de descurajare și apărare a NATO în Flancul estic al Alianței. Faptul că România găzduiește Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est indică gradul înalt de preocupare și implicare a țării noastre pentru creșterea nivelului de securitate, nu doar în țara noastră, ci în întreaga regiune a Mării Negre. Pentru noi rolul de furnizor de securitate și stabilitate pe care ni l-am asumat este un obiectiv pe care odată realizat ne propunem să-l consolidăm și să-l adaptăm evoluțiilor regionale și globale”, a spus Iohannis, la Craiova.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Prezenţa înaintată de pe Flancul estic NATO trebuie întărită, în special la Marea Neagră

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că prezența înaintată de pe Flancul estic al NATO trebuie întărită.

„Prezența înaintată de pe Flancul estic trebuie întărită, mai ales în sud, la Marea Neagră, pe toate dimensiunile. De asemenea, diferențele actuale dintre măsurile luate pentru nordul Flancului și cele din sudul său trebuie să dispară, conturând o unică prezență înaintată, robustă, persistentă și predictibilă”, a spus șeful statului, în discursul susținut la Adunarea Parlamentară a NATO, care se desfășoară la București.