Ivanka Trump, la recepţia de la Ministerul de Externe israelian cu prilejul mutării sediului Ambasadei SUA la Ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost duminică seara gazda unei recepţii la ministerul de externe al Israelului, în ajunul mutării la Ierusalim a ambasadei Statelor Unite.

14 mai 2018, 06:12

Printre oaspeţi s-au aflat secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, şi fiica şi ginerele preşedintelui american Donald Trump, Ivanka Trump şi Jared Kushner.

Israelul a comunicat că la recepţie au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor celor 86 de ţări care au misiuni diplomatice în această ţară. Dintre aceştia, şi-au confirmat prezenţa 33; ministerul român de externe a anunţat, printr-un comunicat primit duminică de Agerpres, participarea unui reprezentant al ambasadei României de la Tel Aviv.

 Netanyahu a făcut apel la toate ţările să urmeze exemplul Statelor Unite: „Mutaţi-vă ambasadele la Ierusalim, fiindcă aşa este corect. Mutaţi-vă ambasadele la Ierusalim fiindcă astfel se promovează pacea, fiindcă pacea nu se poate construi pe baza unor minciuni”. El a arătat că „în orice acord de pace imaginabil Ierusalimul va rămâne capitala Israelului”.tatele Unite ale Americii îşi vor inaugura ambasada la Ierusalim luni, când se împlinesc 70 de ani de la crearea statului Israel.