Judecătorii au decis în cazul directoarei acuzate că a bătut fără milă mai mulţi copii de grădiniţă

Directoarea de grădiniţă, filmată când bătea copii, rămâne în libertate, decizia dată de judecători este definitivă. Directoarea va fi doar sub control judiciar. Joi, in sala de judecată, ea a declarat că părinţii îi ceruseră să fie mai dură cu copiii.

07 apr. 2016, 13:19
Judecătorii au decis în cazul directoarei acuzate că a bătut fără milă mai mulţi copii de grădiniţă

Imagini șocante au fost filmate într-o grădiniță particulară din Capitală. Directoarea a fost înregistrată când bătea mai mulți copii. Procurorii au deschis o anchetă. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din grădiniţa privată se vede clar cum directoarea ia de păr un copil şi îl loveşte cu palmele peste faţă, apoi îl târăşte într-o loc mai ferit unde îl bruschează în continuare. În altă secvenţă, directoarea intră brusc în dormitorul în care copiii sunt puşi să doarmă şi ia doi copii de mână şi îi bruschează.


Magistraţii au lăsat-o în libertate pe directoare, după ce au considerat că ea nu este singura vinovată pentru situaţia creată. Potrivit judecătorilor, şi părinţii micuţilor sunt consideraţi responsabili pentru că ar fi trebuit să se intereseze despre situaţia grădiniţiei, pentru că ar fi aflat că instituţia nu funcţionează legal. În plus spun magistraţii, la dosar nu au fost depuse expertize făcute de psihologi, care să demonstreze dacă micuţii au fost sau nu traumatizaţi după bătăile primite.

Joi, Tribunalul a respins o contestație a procurorilor și a menținut decizia din 31 martie luată de Judecătoria sectorului 5, hotărârea judecătorilor fiind definitivă.

Pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Ioana Neagu nu are voie să părăsească Bucureștiul și să comunice sau să se apropie de persoanele vătămate și de membrii familiilor acestora și nici de angajații grădiniței.

De asemenea, Ioana Neagu nu poate exercita funcția de director de grădiniță.

Asociaţia Mame pentru Mame şi părinţi din România pregătesc cel mai mare protest organizat pentru a-şi exprima revolta în legătură cu modul în care autorităţile şi justiţia din România tolerează violenţa asupra copiilor. De asemenea, Salvati Copiii isi exprima ingrijorarea cu privire la decizia instantei in cazul Gradinitei Flipper.

Vezi şi: De ce a fost eliberată directoarea de la „grădiniţa groazei”: „Faptele nu ar fi afectat fizic şi emoţional copiii”

„Judecatoria Sector 5 a considerat ca aceasta femeie, filmată in timp ce agresa fara menajamente si in mod repetat copii de varsta prescolara, nu este un pericol public şi că bataia strasnica aplicala mai multor copii este doar ‘o corecție izolată’. Scenele filmate, crede Judecatoria Sector 5, sunt poate o productie hollywood-iana cu efecte speciale, parte a unei conspiratii la nivel international de a o discredita pe Ioana Neagu? Oare nu a fost considerata Ioana Neagu un pericol public pentru ca ea nu bate adulti pe strada ci doar copii mici in intunericul ferit de sub scara gradinitei pe care o conduce si in pătuţurile lor unde dorm de dupa-amiaza?”, spun reprezentantii organizatiei intr-un comunicat remis RomaniaTV.net.

Ioana Neagu a fost reținută, săptămâna trecută, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5, fiind acuzată de săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat că Ioana Neagu a agresat fizic trei minori (în vârstă de 1 an și 11 luni, 5, respectiv 6 ani), care erau înscriși la grădinița unde era directoare.

Ancheta în acest caz a fost demarată după ce în presă au apărut imagini cu directoarea care îi lovea pe cei mici.

Totodată, procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fiind efectuate verificări suplimentare privind modul de organizare și funcționare a grădiniței.

Vezi: Noi imagini şocante din grădiniţa groazei din Bucureşti. Vezi ce păţeşte o fetiţă când o supără pe directoarea bătăuşă

În faţa magistraţilor, directoarea a declarat că unul dintre părinți, care îi era și prieten de familie, și-a dat acordul ca ea să fie mai dură cu copilul lui.

Imaginile în care se vede clar cum directoarea îi bătea pe copii, au stârnit numeroase controverse. Pentru că și-au dus copii la o gradiniță care nu avea actele în regula, părinții devin direct responsabili pentru ce se va intâmpla micuţilor, a spus judecătorul la prima infăţişare.

Directoare își suține în continuare nevinovăția.

Copii bătuţi au început terapia cu un psiholog, însă este un proces de durată.

Potrivit România TV, detalii uluitoare ies acum la iveală, părinții spun că directoarea nu le dădea apă copiilor, ca nu ceară să meargă la baie.

„Le dadese pepene si fetita i-a cerut apa, nu i-a dat pentru ca a zis ca pepenele cntine apă i-am zis ca are si zahar si daca un copil cere apa e normal sa ii dai”, a declarat un parinte.

La iesire din sala de judecată, în fața jurnaliștilor, directoarea nu a vrut să spună nimic.

Directoarea Ioana Neagu este acuzată de 5 fapte de rele tratamente aplicate minorilor și riscă până la 7 ani de închisoare, dacă va fi găsita vinovată.