Judecătorul CCR Toni Grebă, urmărit penal. Trimitere în judecată, cu aprobarea Biroului Permanent al Senatului

Judecătorul CCR Toni Greblă este urmărit penal pentru mai multe infracţiuni, între care trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat. În plus, un lider al masonilor este urmărit penal în acelaşi dosar. Potrivit procurorilor DNA, Constantin Batrolomeu Săvoiu şi judecătorul CCR au exportat, folosind acte false, mai multe produse în Republica Moldova şi Rusia. Toni Greblă a fost adus cu mandat la DNA joi dimineaţă, fiind acuzat că a luat mită 56.000 de euro de la finul său, Dan Bârcină, unul dintre cei mai bogaţi ţigani din Târgu Jiu. Decizia de arestare sau trimitere în judecată în cazul judecătorului CCR Toni Greblă trebuie aprobată de Biroul Permanent al Senatului, acesta având imunitate, potrivit Statutului judecătorilor CCR.
Romania TV
22 ian. 2015, 09:36
Judecătorul CCR Toni Grebă, urmărit penal. Trimitere în judecată, cu aprobarea Biroului Permanent al Senatului

Imediat după ce a plecat de la DNA, Toni Greblă s-a dus la CCR, acolo unde avea loc şedinţa săptămânală obişnuită. Şeful Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a spus că acuzaţiile la adresa lui Toni Greblă nu fac bine imaginii CCR.

Citeşte şi: TONI GREBLĂ, judecător CCR, URMĂRIT PENAL pentru corupţie şi constituire de grup infracţional organizat

Potrivit Legii 47/1992, republicată, Toni Greblă nu poate fi arestat sau trimis în judecată decât cu aprobarea Senatului, la propunerea căruia a fost numit în funcţie.

Citeşte şi Toni Greblă, judecător la CCR, adus la DNA cu mandat. Şpaga – 56.000 de euro, rochii de damă şi capsatoare

Potrivit art. 66, „Judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi arestaţi sau trimişi în judecată penală decât cu aprobarea Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, al Senatului sau a Preşedintelui României, după caz, la cererea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi Toni Greblă, întrebat dacă îşi dă DEMISIA de la CCR: Mă gândesc

În acelaşi articol se arată că infracţiunile săvârşite de judecătorii Curţii Constituţionale sunt de competenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
În cazul în care, Toni Greblă nu va demisiona după începerea urmăririi sale penale, potrivit Legii 47/ 1992, „de la data trimiterii în judecată penală, judecătorul Curţii Constituţionale este suspendat de drept din funcţia sa, iar în caz de condamnare definitivă, el este exclus de drept”. „În caz de achitare, suspendarea încetează”, se mai stipulează în lege.

Citeşte şi Generalul Bartolomeu Săvoiu, la DNA. E audiat în dosarul lui Toni Greblă

Potrivit articolului 67 din Statutul judecătorilor, mandatul de judecător al Curţii Constituţionale încetează „la expirarea termenului pentru care a fost numit sau în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de excludere de drept ori de deces”.

De asemenea, în cazul în care Toni Greblă este suspendat mai mult de şase luni din funcţia de judecător la CCR ca urmare a unei decizii a Senatului prin care se încuviinţează trimiterea în judecată sau arestarea, potrivit art. 67, Toni Greblă îşi pierde mandatul de judecator.

„Mandatul de judecător al Curţii Constituţionale încetează în situaţiile de incompatibilitate sau de imposibilitate a exercitării funcţiei de judecător mai mult de 6 luni”, se mai arată în Statutul judecătorilor. 

Toni Greblă, fost senator în Parlamentul României şi judecător la Curtea Constituţională, este urmărit penal de DNA pentru infracţiuni conexe infracţiunilor de corupţie. El este suspectat de trafic de influenţ, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi constituirea de grup infracţional organizat.

Citeşte şi Augustin Zegrean, şeful CCR: Dacă GREBLĂ va fi pus sub acuzare, ar trebui să se SUSPENDE

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Gigantul german care intră pe piața din România. A preluat o fabrică cu sute de angajați
Capital.ro
Ungurii devin stăpâni în Europa. Susținerea este totală pentru Viktor Orban
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Acești români vor primi 5.000 de euro! Ce trebuie să facă pentru acești bani GRATIS
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Splendoarea de care puțini români știu. Locul care te transpune într-o altă lume
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan de la Ploiești, fotografiat la locul unui accident grav din Capitală
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp ce urmărea un motociclist care îi furase ceasul în valoare de 40.000 de euro. Ce s-a întâmplat cu hoțul
Capital.ro
Serviciu militar obligatoriu de 6 luni. Lege pentru tinerii între 18 și 26 de ani
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Cresc SALARIILE. Angajații care vor primi mai mult cu 10%
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'