Kelemen: Instituţiile de forţă şi de control tratează cetăţenii ca pe nişte suspecţi şi hoţi. Acum e un nou început

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri, că Uniunea va vota Guvernul Grindeanu, pentru că alegerile din 11 decembrie 2016 au reprezentat un nou început şi trebuie rezolvate probleme, precum atitudinea instituţiilor statului faţă de cetăţeni, în special a celor "de forţă" şi a celor de control.

04 ian. 2017, 15:08
Kelemen: Instituţiile de forţă şi de control tratează cetăţenii ca pe nişte suspecţi şi hoţi. Acum e un nou început

„Putem afirma fără nicio exagerare că societatea din România se află într-o criză profundă şi suferă tot mai mult pe zi ce trece de o lipsă de încredere. Nimeni nu mai are încredere în nimeni. Instituţiile statului, inclusiv cele de forţă, nu au încredere în proprii cetăţeni şi îi tratează permanent ca pe nişte suspecţi şi vinovaţi, fiind doar o chestiune de timp până când vor dovedi vinovăţia lor. Instituţiile de control ne tratează ca pe nişte hoţi, care parazitează statul”, a spus el.

Kelemen a criticat şi lipsa de încredere a majorităţii în minorităţile etnice, care se teme de „un pericol care, de fapt, nu există”.

„Cetăţenii nu mai au încredere în stat, în instituţii, şi nu se simt în siguranţă în propria ţară”, a continuat liderul UDMR.

El a spus că, după alegerile din 11 decembrie, „suntem la un nou început” şi există şansa de a readuce încrederea în societatea românească, primul pas urmând a fi făcut de parlamentari, printr-o politică pentru oameni, scrie News.ro.

Din acest motiv, spune Kelemen, UDMR va vota Guvernul condus de Sorin Grindeanu, deşi el poate trece şi fără votul UDMR, însă gestul este „unul politic”. „Îl vom susţine în măsura în care există deschidere pentru dialog sincer, corect”, a spus el.

Citeşte şi: Vicepremierul ungar Zsolt Semjen ameninţă România: Budapesta va lua „măsuri ferme”

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a declarat că este „absurd” faptul că liderii maghiari din România sunt acuzaţi de corupţie „pe baze evident false”, adăugând că Budapesta va lua „măsuri ferme” împotriva atacurilor ce vizează unii lideri maghiari locali din România, scrie agenţia de ştiri MTI.