Leacuri din natură pentru sindromul premenstrual

Dacă lună de lună te confrunţi cu irascibilitate, dureri de cap, balonare sau alte... o sută şi ceva de simptome, s-ar putea să fii una dintre victimele sindromului premenstrual. Scapă de aceste senzații cu ajutorul remediilor din natură.

RomaniaTV.net
15 mai 2018, 08:29
Leacuri din natură pentru sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual sau PMS (premenstrual syndrome) îşi face prezenţa de obicei cu şapte până la zece zile înainte de instalarea menstruaţiei şi se manifestă printr-o serie de modificări la nivel fizic sau psihic.

Intensitatea simptomelor diferă însă de la o femeie la alta, existând şi o formă mai gravă a acestei afecţiuni, ce necesită ajutor medical.

Nu toate femeile suferă de sindrom premenstrual: crampe durereoase, balonări şi o stare de nervozitate sau de agitaţie. Dar, aproximativ 85% dintre acestea au, în perioada premergătoare menstruaţiei, cel puţin una din simptomele menţionate mai sus

Infuzia de păpădie

Toarnă 500 ml de apă clocotită peste 3 lingurițe de frunze uscate, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 10 minute. După răcire strecoară și bea câte 2-3 ceaiuri pe zi.

Citeşte şi Sunătoare şi roiniţă contra tulburărilor de somn

Tinctura de roiniță

Pune la macerat 20 g de frunze mărunțite, în 100 ml alcool de 70 grade, timp de 2 săptămâni. Agită sticla zilnic, de câteva ori, apoi strecoară lichidul. Bea câte 15 picături de 3 ori pe zi.

Infuzia de coada-racului

Toarnă peste o linguriță de plantă uscată o cană de apă fierbinte ți acoperă 10 minute. Strecoară ceaiul și lasă la răcit. Bea 2 căni pe zi, după mesele principale. În amestec cu 1 linguriță de miere, poți face și gargare pentru a trata problemele gingivale și durerile în gât.

Decoctul de cerenţel

Fierbe, 20 de minute, 2 lingurițe de rădăcină mărunțită în apa care fierbe. Acoperă apoi și lasă la infuzat 10 minute. Bea în 3 reprize, după mesele principale.

Ceaiul de creţuşcă

Toarnă apa clocotită peste o lingură de flori uscate de crețușcă și lasă la infuzat 10 minute. Bea 3-4 căni de ceai rece pe zi.

Atenție!

Încearcă să mănânci mai multe fructe, legume şi cereale în săptămâna premergătoare menstruaţiei. De asemenea, redu consumul de sare, care reține apa în corp.

Află cum poți preveni sindromul premenstrual AICI.