Liviu Dragnea: Nu avem nimic împotriva referendumului, dar trebuie să vedem întâi care este oportunitatea

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a afirmat marți că va analiza "oportunitatea" organizării referendumului anunțat de președintele Klaus Iohannis, precizând totodată că 'și noi susținem lupta împotriva corupției'.

24 ian. 2017, 16:46
Liviu Dragnea: Nu avem nimic împotriva referendumului, dar trebuie să vedem întâi care este oportunitatea

„Cu referendumul, o să citesc mâine adresa de la președinte (…) N-am ajuns la Camera Deputaților astăzi. Și o să vorbesc cu domnul Tăriceanu. Din punctul meu de vedere și noi susținem lupta împotriva corupției. Nu-mi este foarte clar de ce trebuie pusă această întrebare, dar și noi susținem asta. N-avem nimic împotriva referendumului”, a declarat Liviu Dragnea, la sediul PSD.

Întrebat dacă va răspunde rapid la scrisoarea transmisă de președintele Iohannis privind referendumul, Dragnea a precizat că trebuie mai întâi să discute cu colegii săi din Parlament.

„Lăsați-mă s-o văd și să discutăm cu colegii din Parlament. Trebuie să vedem întâi care este oportunitatea, pentru că da, (…) toți susținem această luptă anticorupție, dar ce se întâmplă dacă nu vin oamenii la vot și referendumul nu e validat? Înseamnă că (…) românii nu susțin lupta anticorupție? Nu-mi dau seama cum a gândit-o președintele. Dar sper să nu fie parte din acest război despre care se vorbește. Din partea noastră nu este niciun război, nu întreprindem absolut nimic împotriva președintelui. Încercăm să ne ținem actul de guvernare cât putem. Dacă va continua dumnealui sistemul cu atacul sau amenințările împotriva noastră, o să vedem ce facem atunci”, a mai spus Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis marți președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.