Liviu Dragnea: Sper ca Guvernul să fie lăsat să lucreze. Decizia mea este ca OUG 13 să fie abrogată

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, și-a exprimat speranța ca Guvernul să fie lăsat să lucreze, după ce moțiunea de cenzură, "care nu a mai avut obiect", a fost respinsă miercuri de deputați și senatori.

08 feb. 2017, 16:39
Liviu Dragnea: Sper ca Guvernul să fie lăsat să lucreze. Decizia mea este ca OUG 13 să fie abrogată

„A fost o moțiune care a rămas fără obiect între timp, eu mă așteptam să o retragă, așa era înțelept din partea lor, ăsta a fost și motivul pentru care parlamentarii PSD au fost prezenți, dar nu au vrut să voteze. (…) Sper ca guvernul de astăzi să fie lăsat să lucreze, au o grămadă de măsuri de implementat, acum ninge din nou, deci au deja comandamentele care se ocupă de acest lucru, sunt celelalte 12 măsuri pe care trebuie să le implementeze până la sfârșitul trimestrului și alte probleme curente care apar în fiecare zi”, a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a menționat că a discutat cu colegii în aceste zile și „majoritatea” i-au spus că nu vor „să legitimeze acest demers politicianist care practic nu mai are obiect”.

„Nu am fost de acord să iasă din sală, nu era corect, dar și UDMR a procedat la fel motivând în alt fel. Eu zic că nu are rost să mai discutăm despre asta, nu și-au adus nici măcar toți parlamentarii lor să voteze. Colegii au vorbit cu parlamentari din cele două partide și unul spunea că ar fi vrut să-și retragă semnătura, că această moțiune nu mai are obiect, care a fost depusă într-un context, context care s-a schimbat”, a arătat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Citeşte şi: Dragnea, despre moţiune: Ipocrită, inutilă, o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios al lui Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, că PNL şi USR au depus o moţiune „politicianistă, ipocrită, inutilă” care nu este decât „o notă de subsol” la discursul „slab şi răutăcios” al preşedintelui Klaus Iohannis din plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
 
Dragnea: Decizia mea este ca OUG 13 să fie abrogată
Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că decizia sa este de a vota în favoarea Ordonanței 14/2017 care abrogă OUG 13 privind modificarea Codurilor penale și și-a exprimat speranța ca parlamentarii partidului să țină cont de această decizie.

Întrebat cât de repede va fi pusă OUG 14 pe ordinea de zi, Dragnea a arătat: „Cât de repede. Nu văd de ce să o întârziem”.

„Anunț acum că decizia mea este asta și sper ca cei din grupurile noastre să țină cont de decizia mea. Decizia mea e ca OUG 13 să fie abrogată, ce nu înțelegeți?”, a adăugat președintele Camerei Deputaților, întrebat dacă există decizie politică pe vot sau fiecare parlamentar votează cum dorește.