Liviu Dragnea. Ţinta de absorbţie de fonduri europene va fi atinsă până la 31 decembrie

Ținta de absorbție de fonduri europene va fi atinsă până la 31 decembrie, aceasta fiind asigurarea dată de miniștrii de resort Sevil Shhaideh și Rovana Plumb în cadrul discuțiilor de sâmbătă, a anunțat duminică președintele PSD, Liviu Dragnea.

27 aug. 2017, 17:24
Liviu Dragnea. Ţinta de absorbţie de fonduri europene va fi atinsă până la 31 decembrie

„Am discutat acum, în weekend, cu mai mulți miniștri, împreună cu primul ministru, despre nivelul de încasări la buget. Este o creștere constantă, serioasă și care ne dă garanția și siguranța că nivelul de încasări la bugetul general consolidat va fi cel normal, cel prognozat și nu vom avea probleme din punct de vedere al veniturilor bugetare. Am discutat, de asemenea, de nivelul de absorbție al fondurilor europene, stadiul în care ne aflăm. (…) I-am rugat pe miniștri să informeze mai bine opinia publică, ca să spună ce au găsit. Știu că au muncit foarte mult, dar e bine ca oamenii să fie informați, să știe de întârzierile pe care le-au găsit acolo, de actele și procedurile care trebuiau realizate și nu au fost realizate și au generat întârzieri. Cele două doamne de la fonduri europene Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au spus că ținta de absorbție de fonduri europene va fi atinsă până la 31 decembrie 2017”, a precizat Dragnea, la Antena 3.

Potrivit acestuia, ținta de absorbție a fost prezentată de PSD în programul de guvernare și în campania electorală plecând de la ideea că nu va fi ”ratată nicio zi din 2017”.

„Din păcate, nu s-a întâmplat așa și la întârzierile din 2016 s-au adăugat și întârzierile din 2017. Sigur, au muncit foarte mult, s-au rezolvat toate problemele, cu o mică întârziere. Cu toate astea, cele două doamne spun că ele sunt convinse că ne vom atinge această țintă. Este o absorbție serioasă la Agricultură, atât pe plățile directe, cât și pe PNDR — Programul Național de Dezvoltare Rurală”, a adăugat liderul PSD.