Mastercard îţi va permite să te autentifici printr-un selfie

Utilizatorii de carduri MasterCard vor beneficia în curând de o nouă măsură de securitate implementată de companie. După cum scriu cei de la BBC, utilizatorii vor putea folosi senzorul pentru recunoașterea amprentelor sau un selfie în loc de parolă atunci când efectuează o plată online. Până acum, au fost efectuate teste în Statele Unite și Olanda, iar Mastercard a declarat că în jur de 92% dintre participanți preferă noul sistem în locul parolelor. Unii susțin că sistemul va contribui la reducerea tranzacțiilor frauduloase, însă există voci care contrazic aceste afirmații.  

24 feb. 2016, 09:03
Mastercard îţi va permite să te autentifici printr-un selfie

Pentru a garanta siguranța noului sistem baza pe selfie-uri, Mastercard a introdus și condiția ca utilizatorul să clipească înainte de autentificare. În acest fel, un infractor nu se va putea folosi de o poză a victimei.

Citeşte şi CEL MAI TARE SELFIE. Fotografia făcută de un rus a devenit virală pe Internet FOTO

Se pare că 14 țări ar urma să beneficieze de noua funcție: Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Olanda, Belgia, Spania, Italia, Franța, Germania, Elveția, Norvegia, Suedia, Finlanda și Danemarca. Pentru a o putea utiliza, însă, clienții vor fi nevoiți să descarce o aplicație pe PC, telefonul mobil sau tabletă.

Află aici cum te vei autentifica atunci când vei plăti cu MasterCard.