Măsuri URGENTE după CUTREMURUL de miercuri. În Parcul Lumea Copiilor se ridică în weekend tabără de dezastre

Primarul Cristian Popescu Piedone invită bucureştii să vină sâmbătă, 13 septembrie, începând cu ora 15.00, în Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 pentru a participa la "Noaptea albă pentru zile negre". Sub cerul liber, voluntari ai Crucii Roşii Române vor arăta oamenilor ce se întâmplă în cazul unui cutremur devastator.

RomaniaTV.net
11 sept. 2014, 18:04
Măsuri URGENTE după CUTREMURUL de miercuri. În Parcul Lumea Copiilor se ridică în weekend tabără de dezastre

Şi în acest an, Primarul Cristian Popescu – Piedone sprijină demersul iniţiat de Crucea Roşie România, privind organizarea unei tabere de dezastre în Rotonda Parcului Lumea Copiilor.

Activitatea va debuta sâmbătă, 13 septembrie a.c., cu începere de la orele 15.00, sub genericul „Noaptea albă pentru zile negre” şi are drept scop conştientizarea populaţiei faţă de intervenția în cazul producerii unor dezastre naturale.

Astfel, pentru o cât mai eficientă propagare în rândul populaţiei a măsurilor care trebuie adoptate în situaţii de urgenţă, organizatorii propun simularea unui cutremur de pământ, cât şi a producerii de inundaţii, în ambele cazuri efectele fiind dezastruoase, mulţi oameni pierzându-şi casele şi agoniseala de-o viaţă.

100 de voluntari ai Crucii Roşii Române, susţinuţi de personalităţi ale lumii artistice şi alte persoane publice, vor înnopta sub cerul liber, în tabăra de dezastre ce va fi amenajată în acest sens în Parcul Lumea Copiilor, în aceleaşi condiţii la care ar fi nevoiţi să se adapteze, în nefericita situaţie în care locuinţa le-ar fi distrusă în urma producerii unei calamităţi naturale.

Citeşte şi: Cel mai mare CUTREMUR al omenirii se apropie! Iată profeţia

„Am hotarat sa sprijinim si anul acesta initiativa Crucii Rosii de a organiza o tabara de dezastre in Sectorul 4. Asa ca va astept maine, incepand cu ora 15.00, in Rotonda Parcului Lumea Copiilor, unde 100 de voluntari ai Crucii Roşii Române, susţinuţi de personalităţi ale lumii artistice şi alte persoane publice, vor înnopta sub cerul liber, în aceleaşi condiţii la care ar fi nevoiţi să se adapteze, în nefericita situaţie în care locuinţa le-ar fi distrusă în urma producerii unui cutremur. DOAMNE FERESTE sa avem vreun dezastru in Bucuresti, insa daca acest lucru s-ar intampla, este bine sa fim pregatiti, asa ca veniti sa vedeti care ar fi masurile ce trebuie luate. Eu voi fi acolo, mai ales ca am simtit cutremurul de miercuri seara si nu pot sa spun ca nu m-a trecut un fior de teama”, a scris primarul Cristian Popescu Piedone pe pagina Facebook.

Întreaga manifestare este dedicată românilor care au fost victime sau au avut de suferit în urma unor catastrofe naturale, petrecute de-a lungul timpului pe teritoriul României: inundații, secetă, caniculă sau cutremure de pământ.

Tabăra își așteaptă vizitatorii între orele 15.00-21.00, interval în care vor avea loc demonstrații de acordare a primului ajutor, tehnici de pregătire şi intervenţie în caz de calamităţi, ateliere de educaţie umanitară, cursuri de resuscitare, dar și măsurarea gratuită a tensiunii arteriale.

Pentru a imprima activităţii un caracter educativ – formativ, vor fi organizate ateliere de desene și jocuri tematice adresate copiilor, fiind totodată promovate reguli simple de igienă și de acordare a primului ajutor.

De asemenea, reprezentanții Biroului Management Situații de Urgență din cadrul Primăriei Sectorului 4 vor oferi informaţii referitoare la modul de prevenire și gestionare a situațiilor care se pot ivi în cazul producerii unui cutremur sau al unui dezastru de amploare.

Tabăra va rămâne deschisă până în dimineaţa zilei de duminică, 14 septembrie.

Un cutremurul a fost înregistrat miercuri seara la o adâncime de 107 de kilometri, în zona Vrancea. Seismul a avut loc la 22.45 şi s-a simţit şi în Bucureşti. Institutul National pentru Fizica Pamantului informează că seismul a fost în apropiere de Covasna (39km),Ramnicu Sarat (48km),Focsani (52km),Targu Secuiesc (52km),Buzau (58km).

„A mai fost un cutremur similar in martie tot in acest an, tot de 5. Zonele cele mai afectate pentru cutremurele de acest tip sunt zonele dinspre Moldova si Campia Romana, Focsani, Bucuresti, Ploiesti, Iasi, zona situata in afara arcului carpatic. Anul acesta este ceva mai activ fata de anii precedentii. Nu cred ca aceasta activitate ar iesi prea mult din regimul activitatilor din Vrancea, nu as considera ca este un semn ca ar veni un cutremur mare, insa zona Vrancea e capabila sa produca cutremure mari”, a spus la România TV Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Vezi: Un GEST pe care ştii că TREBUIE să îl faci în caz de CUTREMUR poate fi MORTAL. Cum trebuie să te aperi de fapt

Iniţial, pe INFP s-a anunţat că seismul a fost de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 100 de kilometri, în zona Munteniei. Institutul National pentru Fizica Pamantului a spus în prima fază că seismul a fost în apropiere de Baicoi (6km), Plopeni (10km),Boldesti-Scaeni (12km), Ploiesti (15km), Moreni (20km).

Vezi şi HARTA RISCULUI în caz de CUTREMUR. Află cât de periculoasă e zona în care locuieşti

De asemenea, în dimineaţa zilei de miercuri, un cutremur cu magnitudinea de 2,9 s-a înregistrat în România, în zona Vrancea.

Cel mai mare cutremur care a zguduit Romania a fost de 7,9 grade pe scara Richter si a avut loc in urma cu 212 ani. Daca ne uitam cu atentie la anii dintre seismele de magnitudine mare, observam ca acestea au loc dupa minimum 27 de ani.

Potrivit site-ului world-earthquakes.com in perioada 2012-2016 in Romania ar putea fi lovita de un cutremur major. Tot specialistii de aici spun ca anul critic ar fi chiar 2014.
 
Astrologii par să dea dreptate acestor statistici.
 
Marele cutremur va zgudui România anul viitor, susţine astrologul Mariana Cojocaru. Aceasta a precizat, la România TV, că există şanse mari ca un cutremur cu o magnitudine de peste 7 să zguduie ţara noastră.
 
„Următorul cutremur care va veni la noi şi care va fi semnificativ ca şi încărcătură pe scara Richter seamănă foarte mult cu cel din ’77, când a fost tot pe anul Şarpelui. În Berbec avem Marte. Cele două cutremure au avut ori karmă negativă cu Lună Neagră în Berbec ori karmă negativă cu Chiron care este lecţia de viaţă, semn că la anul, această axă de destin va intra în Berbec cu karmă negativă şi în Balanţă. Ne-am tot învârtit pe structura aceasta. Şi anul viitor şi celălalt an până spre vară, toamnă, au aspecte de genul acesta”, a declarat, la România TV, astrologul Mariana Cojocaru.