Mexicanii i-au dat foc lui Donald Trump GALERIE FOTO

Reprezentări din hârtie și plastic care-l înfățișează pe Donald Trump, candidatul în cursa republicanilor pentru Casa Albă, au fost arse sâmbătă seară în capitala Mexicului Ciudad de Mexico și în alte orașe mexicane cu prilejul ritualului ''Arderea lui Iuda'' din săptămâna sfântă, care amintește de fapta lui Iuda Iscarioteanul când l-a trădat pe Iisus Hristos.

27 mart. 2016, 11:28

În tradiția mexicană, în Săptămâna Sfântă înaintea sfintelor sărbători de Paști mexicanii ard reprezentări ale unor politicieni care nu sunt populari pentru a simboliza victoria binelui asupra răului și pentru a anunța sărbătoarea sfântă a Paștelui. Declarațiile lui Donald Trump privind politicile împotriva imigranților au generat indignare în Mexic, notează Reuters.

În cartierul La Merced din capitala Ciudat de Mexico sute de rezidenți au strigat ”moarte” și mai multe insulte în timp ce urmăreau distrugerea păpușii din hârtie și plastic, în mărime naturală, care-l reprezenta pe Donald Trump. Presa locală, citată de Reuters, relatează că mai multe astfel de reprezentări ale lui Donald Trump au fost arse pe teritoriul Mexicului, din orașul Puebla până în zona industrială Monterey.

Citeşte şi Ivanka Trump, din nou mamă! Naşterea copilului, în preajma alegerilor

”De când el și-a început campania electorală și a început să vorbească despre imigranți, Mexic și mexicani, am spus că trebuie să realizăm o reprezentare a acestui tip”, a indicat Felipe Linares, meșteșugarul a cărui familie realizează de peste 50 de ani reprezentări moderne ale lui Iuda pentru ritualul din săptămâna sfântă. În anii trecuți, fostul lider sindical acuzat de corupție Elba Esther Gordillo și președintele Enrique Pena Nieto s-au numărat printre cei reprezentați de Felipe Linares pentru acest ritual. Ritualul ”Arderea lui Iuda” se desfășoară, înaintea sfintelor sărbători de Paști, în mai multe orașe și sate de pe teritoriul Venezuelei și în anumite zone ale Greciei.