Ministerul Justiţiei: Concluziile asupra activităţii Ministerului Public vor fi prezentate imediat ce Parlamentul va comunica o dată

Ministerul Justiției (MJ) a anunțat, miercuri, că ministrul Raluca Prună va prezenta Parlamentului concluziile asupra activității Ministerului Public imediat ce Legislativul va fixa o dată în acest scop.

06 iul. 2016, 12:41
Ministerul Justiţiei: Concluziile asupra activităţii Ministerului Public vor fi prezentate imediat ce Parlamentul va comunica o dată

Potrivit unui comunicat de presă al MJ, în data de 18 martie, ministrul Raluca Prună a transmis Senatului o adresă cu privire la prezentarea concluziilor asupra activității Ministerului Public, solicitând transmiterea unei date disponibile în acest sens pe agenda Senatului.

În adresa respectivă se specifica faptul că acele concluzii vor viza inclusiv activitatea direcțiilor specializate, respectiv DNA și DIICOT.

„În data de 21 martie 2016, Parlamentul României a cerut transmiterea Raportului de activitate al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea stabilirii ulterioare acestei transmiteri a unei date la care concluziile asupra raportului de activitate să fie prezentate. În data de 4 aprilie 2016, ministrul Justiției a depus la Parlamentul României Raportul de activitate al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, se arată în comunicatul citat.

Ministerul menționează că Prună nu a primit nici până la acest moment o dată la care poate prezenta în Parlamentul României concluziile asupra activității Ministerului Public.

„Ministrul Justiției dorește să își exprime pe această cale întreaga disponibilitate în vederea prezentării concluziilor asupra Raportului de activitate al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (inclusiv DNA și DIICOT) imediat ce Parlamentul României va comunica o dată la care ministrul Justiției poate prezenta aceste concluzii în Parlament”, se mai arată în document.

Comunicatul a fost formulat în replică la un articol care a apărut în data de 30 iunie într-o publicație online.