Jeanne Moreau sprijină fetele Pussy Riot. Actriţa franceză va citi public scrisoarea unei membre a grupului

Actriţa franceză Jeanne Moreau se va implica în apărarea grupului rock rus Pussy Riot şi va citi miercuri, în media din Franţa, o scrisoare a Nadejdei Tolokonikova, una din cele două tinere aflate în închisoare în Rusia.

RomaniaTV.net
28 oct. 2013, 17:32

Impresionată de soarta tinerelor grupului rus punk „Pussy Riot”, actriţa Jeanne Moreau s-a hotărât să le ia apărarea şi să militeze pentru eliberarea lor.  Ea va citi o scrisoare în public, miercuri, în Franţa, a Nadejdei Tolokonikova, una dintre cele două tinere care se mai află în închisoare.

„La vârsta mea, nu mai pot urca pe baricade. Iau însă cuvântul să îmi exprim revolta. Vreau să sensibilizez cât mai multă lume denunţând ceea ce se petrece cu această tânără a cărei viaţă este în pericol”, arată Jeanne Moreau, potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare difuzată pe 19 octombrie şi transmisă de o avocată, Nadejda Tolokonnikova spune că „se teme pentru viaţa ei” şi îi denunţă pe „călăii” din sistemul penitenciar rus.

Citeşte şi Tunurile pe Rusia: Comunitatea internaţională critică sentinţa în cazul trupei Pussy Riot

Scrisoarea pe care o va citi actriţa franceză a fost scrisă de membra grupului Pussy Riot în celula sa din lagărul de muncă nr. 14 din Mordovia. Ea şi-a reluat greva foamei după ce a fost obligată să renunţe la această formă de protest după două săptămâni de spitalizare.

Citeşte şi SURPRIZĂ: Miss Rusia 2013 îl sfidează pe Putin

Nadejda Tolokonikova, în vârstă de 23 de ani, ispăşeşte alături de altă tânără o pedeapsă de doi ani de închisoare după ce au cântat, la începutul lui 2012, o „rugăciune punk” împotriva preşedintelui Vladimir Putin în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.