Noi DOVEZI în cazul CRISTIAN CIOACĂ. ELODIA nu a fost omorâtă în apartamentul din Braşov

Un document-bombă ar putea schimba din temelii soarta procesului "Cioacă-Elodia". Este vorba despre un Raport de cercetare întocmit de conf. univ. dr. Neculai Zamfirescu, document care concluzionează că poliţistul Cristian Cioacă, în apartamentul din Braşov, nu a comis nicio crimă.

19 feb. 2014, 11:41
Noi DOVEZI în cazul CRISTIAN CIOACĂ. ELODIA nu a fost omorâtă în apartamentul din Braşov

CRISTIAN CIOACĂ a fost salvat de un document. Raportul „Zamfirescu”, depus săptămâna trecută la Curtea de Apel Piteşti, conţine cel puţin două (din şapte) concluzii şocante: concluzia nr.2, care spune, negru pe alb, că ” sub podea nu au fost identificate urme de sânge” şi concluzia nr.7 (finală), care precizează, cu subiect şi predicat, că „în apartamentul investigat (n.r. – apartamentul familiei Cioacă-Ghinescu) nu a fost comisă o infracţiune de omor urmată de depesarea cadavrului”, scrie ziarulring.ro.

Citeşte şi CRISTIAN CIOACĂ a dat lovitura, procurorii nu mai pot cere arestarea poliţistului

„Eu m-am interesat de cazul «Elodia», la vremea respectivă, ca specialist. Şi am vorbit şi cu avocata Crina Radu, şi cu avocata Maria Vasii, şi cu profesorul Butoi, şi cu ofiţerii care au cercetat, am discutat telefonic ca între colegi, ca între specialişti, şi cu mulţi alţii. Şi am făcut raportul după preceptele mele de cercetător. Eu nu am făcut materialul acesta în favoarea lui Cioacă. Eu am făcut o cercetare şi am tras nişte concluzii. Dacă era să fie vinovat Cioacă şi găseam probe, puneam probe împotriva lui Cioacă. Dar nu am găsit”, spune, pentru început expertul universitar.

Citeşte şi Cristian Cioacă profită din plin de libertate. Mama Elodiei se teme că poliţistul va distruge probele crimei

Profesorul Zamfirescu este convins că probele din dosar nu-i pot convinge pe specialişti că poliţistul Cioacă a comis o crimă. „Eu am spus clar. Cioacă este trimis în judecată pentru infracţiunea de omor cu depesarea cadavrului. Dar… Aşa ceva nu există! O asemenea învinuire nu i se poate aduce lui Cristian Cioacă. În acel apartament din Braşov (n.r. – unde au locuit poliţistul Cristian Cioacă şi Elodia Ghinescu) nu s-a întâmplat nimic, să fie clar!. Eu am avut în vedere actele dosarului în care învinuirea este clară ca bună ziua: omor cu depesarea cadavrului. Or, din punct de vedere al urmelor ridicate – nu de mine, ci de criminalişti -, nu s-a întâmplat aşa ceva. Eu am citit nişte acte expertale, iar raportul meu vine şi limpezeşte modul de citire, de înţelegere a actelor expertale făcute de specialiştii din institutele naţionale (institutele de criminalistică şi medico-legal). Eu nu am făcut nimic altceva decât că am limpezit lucrurile. Lucrurile aşa stau, ca în raportul meu, nu stau altfel. Eu m-am referit la acuzaţiile aduse lui Cioacă, respectiv crimă cu depesarea cadavrului, şi am spus că nu este vorba de aşa ceva”, a precizat profesorul Neculai Zamfirescu.