Noua hartă seismică a Capitalei, DATE ALARMANTE. Ce cartiere se prăbuşesc în cazul unui mare seism

Dacă astăzi ar fi un cutremur de 7.5 pe Richter, ar fi o apocalipsă pentru Bucureşti şi pentru România. Ar muri în jur de un milion de oameni, spune un inginer constructor care s-a ocupat de experizarea clădirilor din Capitală.

12 apr. 2016, 11:54

La un cutremur de peste 7 pe scara Richter, clădirile cu bulină n-ar avea nicio şansă, s-ar prăbuşi imediat. Pe harta seismică a Capitalei au fost identificate 14 zone distincte, practic cu cele mai rezistente, dar şi cele mai vulnerabile cartiere.

Astfel, cele mai vulnerabile sunt Dămăroaia, zona Casa Presei Libere, Băneasa, Otopeni, dar şi Pantelimon, aici pământul s-ar zgudui cel mai tare şi ar produce efecte dezastruoase.

De asemenea, puternic afectate ar fi şi cartierele Militari, Panduri, Drumul Taberei.

Ceva mai sigure sunt cartierele Vitan, Berceni şi Republica.

Vezi şi: Anul 2016, comparat cu 1977. Specialiştii se tem că ar putea veni marele cutremur VIDEO

Previziunile sunt subre, acelaşi inginer constructor spunea că în cazul unui cutremur puternic, jumătate din clădirile din Bucureşti vor cădea. Referire se face aici in primul rând la blocurile de pe Bulevardul Magheru şi Centrul Istoric.

Vezi şi: Document secret despre riscul seismic al României. O hartă a fost făcută la câteva zile după cutremurul din ’77