Nucile, soia şi uleiurile de in şi rapiţă, ESENŢIALE pentru sănătate

Consumul de acid alfa-linoleic, un acid gras omega 3 de origine vegetală, care se găseşte în nuci, soia şi în uleiurile de in şi de rapiţă, poate preveni apariţia bolilor cardiovasculare în cazul în care consumul lor este asociat cu un stil de viaţă sănătos.

20 sept. 2013, 12:10
Nucile, soia şi uleiurile de in şi rapiţă, ESENŢIALE pentru sănătate

Potrivit studiului, realizat la Universitatea din Pennsylvania, nucile conţin o mare cantitate din acest acid, care mai poate fi găsit şi în migdale şi alune, fiind recomandat un consum zilnic de cel puţin 30 de grame, scrie Agerpres care citează portalul de ştiri spaniol ABC.

De asemenea, soia şi uleiurile de in şi rapiţă pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Acidul alfa-linoleic este un nutrient important şi pentru a evita carenţa acestuia în organism se recomandă ca între 0,6% şi 2% din caloriile consumate zilnic să provină din acizii graşi omega 3. Potrivit investigaţiei, şi acizii graşi omega 3 EPA si DHA (acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic), care se găsesc în unele specii de peşte, protejează împotriva bolilor cardiovasculare.

Potrivit cercetătoarei americane Kris-Etherton, care a condus studiul, uleiul de măsline, prezent masiv în alimentaţia mediteraneană, este foarte sănătos, dar nu este o sursă importantă de acid alfa-linoleic.

Citeşte şi De ce nu poţi trăi fără vitamine şi riscurile la care te expui dacă nu le ai