O biserică din Ploieşti, dată în judecată din cauza clopotelor

Proces neobişnuit: o biserică din Ploieşti a fost dată în judecată pe motiv că trage clopotul prea tare! Judecătorii au dat o sentinţă inedită: preoţii au voie să bată clopotul, dar mai încet şi mai rar!

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 18:05
O biserică din Ploieşti, dată în judecată din cauza clopotelor

Familia locuieşte gard în gard cu Biserica Sfântul Anton. Deranjaţi de sunetul clopotului, oamenii au dat biserica în judecată. Preotul nu-şi explică de ce vecinii sunt atât de supăraţi, mai ales că ei au ales să se mute acolo, potrivit România TV. Biserica are o vechime de 300 de ani.

„Doi vecini au spus că îi deranjeaza clopotul. Părintele a înţeles şi nu mai trege clopotul (…) În spiritul păcii am hotărât să rărim momentele la care se trage clopotul”, a declarat preotul paroh Gheorghe Lazăr.

„Îl tragem când e duminică şi sărbătoare un minut, cred că nici un minut, la ora 9. (…) Am capitonat acoperişul clopotniţei, am astupat două ferestre ca să se diminueze aşa zisul zgomot”, a mai spus Ştefan Muşat, de la Protoeria Ploieşti.

Enoriaşii sunt uimiţi de ce s-a întâmplat bisericii.

Familia nemulţumită de zgomotul clopotului a schimbat până acum trei case de avocatură pentru a câştiga procesul care a ţinut patru ani.