O iniţiativă privind întâlnirea Papei la Vatican cu cupluri logodite are un succes neaşteptat

O iniţiativă a Consiliului Pontifical pentru Familie privind o întâlnire a Papei Francisc la Vatican vineri, de Sf. Valentin, cu cupluri logodite a avut un succes neaşteptat, peste 20.000 de persoane logodite din 24 de ţări răspunzând deja că vor fi prezente, relatează luni AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
10 feb. 2014, 21:36
O iniţiativă privind întâlnirea Papei la Vatican cu cupluri logodite are un succes neaşteptat

Potrivit agenţiei I.Media, specializată pe probleme ale Vaticanului, întâlnirea, iniţial programată în marea sală Paul VI, ce poate primi până la 7.000 de persoane, va avea loc în cele din urmă în Piaţa Sf. Petru. Majoritatea participanţilor vor fi italieni.

Papa Francisc este atent la tradiţiile populare şi pune accentul, printre altele, pe apărarea familiei tradiţionale, baza, în opinia sa, a promovării omului şi a stabilităţii sociale. El îi va consacra un consistoriu şi două sinoade în decurs de ceva mai mult de un an.

În Piaţa Sf. Petru au fost invitaţi tineri care se pregătesc de căsătorie, care participă la reuniuni organizate de parohii şi de mişcările catolice. Cifra este deosebit de remarcabilă, având în vedere faptul că întâlnirea are loc în această săptămână, notează organizatorii săi.

Organizată de Consiliul Pontifical pentru Familie, întâlnirea este intitulată ”Bucuria lui DA pentru totdeauna”. Până la venirea Papei Francisc, la mijlocul zilei, vor alterna cântecele cu momente de reflecţie şi de mărturisiri.

Criza mariajului catolic, manifestată printr-un mare număr de divorţuri, a suscitat o nouă reflecţie în cadrul Bisericii, mulţi estimând că neînţelegerea exigenţelor mariajului (fidelitate, angajament pe viaţă) şi faptul că el este încheiat printr-o simplă tradiţie socială sunt deseori la originea eşecurilor. Sacramentul căsătoriei ar putea fi refuzat în viitor celor care nu sunt destul de motivaţi.