ATENTAT ÎN FRANŢA: O persoană a fost rănită după ce a deschis un plic care a explodat, la birourile FMI din Paris

O persoană a fost rănită în explozia produsă în momentul deschiderii unui plic la sediul Fondului Monetar Internațional (FMI) din Paris, transmite joi postul BFM TV, citat de Reuters. Președintele Franţei, Francois Hollande, susţine că a fost vorba de un atentat.

16 mart. 2017, 11:52
ATENTAT ÎN FRANŢA: O persoană a fost rănită după ce a deschis un plic care a explodat, la birourile FMI din Paris

Persoana rănită este o secretară care a deschis plicul, relatează Europe 1. Reuters menționase anterior că persoana a fost rănită ușor. Potrivit AFP, femeia a suferit răni la mâini și la față.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, la originea exploziei, care a avut loc la orele prânzului, ar putea fi o petardă.

Europe 1 menționează că circa 150 de persoane au fost evacuate din zona în care s-a produs incidentul, iar la fața locului au fost trimise echipe de pompieri, în timp ce AFP — care citează surse din poliție — face referire la ‘mai multe persoane evacuate ca măsură de precauție’.

Reuters citează totodată Departamentul de Poliție potrivit căruia la birourile FMI și ale Băncii Mondiale din Paris este în curs de desfășurare o operațiune a poliției.

Președintele francez Francois Hollande susţine că explozia de la sediul FMI din Paris este un „atentat” care arată că „suntem vizați în continuare”.

Christine Lagarde condamnă un „act laș de violență”

Directoarea Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a condamnat joi explozia produsă la sediul din Paris al instituției financiare, afirmând că a fost vorba de „un act laș de violență”, transmite Reuters.

„Condamn acest act laș de violență și reafirm hotărârea FMI de a-și continua activitatea în conformitate cu mandatul său. Cooperăm îndeaproape cu autoritățile franceze pentru a investiga acest incident și pentru a asigura securitatea întregului nostru personal”, se arată într-o declarație a directoarei FMI.

Christine Lagarde confirmă în comunicat că explozia, declanșată la deschiderea unei scrisori, a provocat rănirea unui angajat al Fondului.

Președintele Francois Hollande a subliniat că autoritățile franceze vor face tot posibilul pentru a-i găsi pe responsabili.