O româncă a scandalizat Austria. L-a jefuit pe bătrânul de care avea grijă

O româncă a reuşit să scandalizeze Austria. Femeia în vârstă de 48 de ani, care avea grijă de un pacient cu demenţă, imobilizat în scaun rulant, este acuzată că l-a abandonat pe bătrân şi că a fugit cu banii şi bijuteriile acestuia. În faţa judecătorilor, femeia a susţinut că acuzaţiile sunt false. Ea a fost condamnată acum la doi ani de închisoare.

05 feb. 2016, 12:30

Potrivit presei din Austria, femeia de 48 de ani a plecat în seara zilei de 3 octombrie 2015 din locuința acestuia și l-a lăsat singur, fără mâncare și îngrijire medicală, până dimineața, când a fost găsit de o rudă care a venit în vizită.

Românca susţine că a fost nevoită să plece de urgenţă în România deoarece soţul ei ameninţase că se sinucide. Înainte însă şi-ar fi anunţat firma de recrutare. Ea susţine că a părăsit casa în jurul orei 04:00 dimineața, când bărbatul dormea și era îngrijit corespunzător. “M-am purtat foarte frumos cu el, deși mă bătea și mă trăgea de păr”, spune românca.

Un reprezentant al agenției a confirmat că femeia sunase încă din acea seară și anunțase că va pleca în România, dar s-a convenit că va rămâne până dimineața și va părăsi casa abia după sosirea unui înlocuitor.
Românca este acuzată că a fugit cu banii bătrânului, dar şi cu bijuteriile acestuia în valoare de 30.000 de euro. Mai mult de atât, procurorii austrieci au arătat în istanţă fotografii de pe Facebook, în care fiica româncei apărea cu bijuterii ale pacientului.

Judecătoarea  a decis că nu sunt nici un fel de circumstanțe atenuante pentru comportamentul româncei, astfel că a condamnat-o la doi ani de închisoare cu executare, cu posibilitate de eliberare nu mai devreme de 8 luni.