Obama vrea ca SUA să se pregătească pentru primirea a 10.000 de refugiaţi în următorul an

Președintele american Barack Obama a cerut administrației sale să se pregătească să primească cel puțin 10.000 de refugiați sirieni în următorul an fiscal, care începe la 1 octombrie, a anunțat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe.

10 sept. 2015, 18:40
Obama vrea ca SUA să se pregătească pentru primirea a 10.000 de refugiaţi în următorul an

Cifra reflectă o „creștere semnificativă” a angajamentului SUA de a accepta refugiați din Siria, țară lovită de un război civil, și de a le asigura nevoile de bază, a precizat secretarul de presă Josh Earnest, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Obama şi regele saudit Salman cer de urgenţă încetarea luptelor în Yemen

Statele Unite vor găzdui mai mulți refugiați sirieni pe teritoriul lor, a anunțat miercuri și secretarul de stat John Kerry, o schimbare de poziție din partea Washingtonului, care s-a limitat până acum la circa 1.500 de sirieni primiți din 2011.

Tocmai m-am întâlnit cu membrii Congresului. Ne-am angajat să creștem numărul (de refugiați sirieni) pe care îi vom primi. Analizăm cu atenție numărul exact pe care îl putem gestiona„, a declarat miercuri șeful diplomației americane la ieșirea dintr-o reuniune la Capitol Hill privind dosarul imigranților și refugiaților din Europa.

De la începutul războiului civil din Siria, SUA au primit circa 1.500 de refugiați, alți 300 urmând a mai sosi până în octombrie, a precizat Departamentul de Stat. SUA sunt sub presiune internațională de mai multe zile pentru a găzdui mai mulți refugiați.

Citeşte şi Barack Obama a discutat cu Vladimir Putin, cu o zi înainte, despre acordul nuclear încheiat cu Iranul